Украинските сили постигнаха победи северозападно от Бахмут при локализирани контраатаки

...
Украинските сили постигнаха победи северозападно от Бахмут при локализирани контраатаки
Коментари Харесай

ISW: Руските окупатори панически бягат от Бахмут

Украинските сили реализираха победи северозападно от Бахмут при локализирани контраатаки от 12 май. Кадри, оповестени на 12 май, демонстрират съветските сили да бягат от украинския артилерийски огън на южния бряг на язовир Берхивске, на към 4 километра северозападно от Бахмут. Това разкри в дневния си разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).
 
Този кадър образно удостоверява изказванията, направени от редица съветски блогъри, че украинските сили са навлезли северозападно от Бахмут в региона сред Богдановка и Берховка. Военнопрестъпникът от ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин предложения съветския министър на експанзията Сергей Шойгу в Бахмут, с цел да " оцени самичък актуалната обстановка ".
 
Един съветски блогър твърди, че елементи от 200-та обособена мотострелкова бригада (14-ти армейски корпус, Северен флот) са изгубили позициите си в региона сред Григоровка и Дубово-Василовка (около 6 километра северозападно от Бахмут). Няколко съветски източника предизвестиха, че украинските сили може да се пробват да обкръжат групата " Вагнер " в Бахмут.
 
Терористът Евгений Пригожин акцентира, че украинските сили се доближават до Берховка и твърди, че Украйна в този момент държи позиции в границите на 500 метра от границите на северозападния град Бахмут. Един съветски блогър твърди, че елементи от 200-та обособена мотострелкова бригада (14-ти армейски корпус, Северен флот) са изгубили позициите си в региона сред Григоровка и Дубово-Василовка (около 6 километра северозападно от Бахмут).
 
Няколко съветски източника предизвестиха, че украинските сили може да се пробват да обкръжат групата " Вагнер " в Бахмут. Финансистът Евгений Приогожин акцентира, че украинските сили се доближават до Берховка и твърди, че Украйна в този момент държи позиции в границите на 500 метра от границите на северозападния град Бахмут.
 
Украински и американски чиновници обявиха, че украинските сили към момента не са почнали плануваното контранастъпление. Украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр съобщи на 12 май, че украинските сили към момента организират отбранителни интервенции, които от време на време включват контраатаки и други неуточнени дейни дейности.
 
Висш боен чиновник на Съединени американски щати и почитан западен чиновник обявиха на 12 май, че украинските сили са почнали да организират " оформящи " интервенции преди контранастъплението.
Западните отчети по този въпрос доста опонират на съветски източници, доста от които настояват, че контранастъплението е публично в ход. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР