Украинските сили отричат твърденията на главатаря на руската ЧВК Вагнер“,

...
Украинските сили отричат твърденията на главатаря на руската ЧВК Вагнер“,
Коментари Харесай

Бахмут. Унищоженият град


Украинските сили отхвърлят изказванията на главатаря на съветската ЧВК „ Вагнер “, че Бахмут е високомерен напълно. Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) разгласи, че изказванията на Евгений Пригожин са агитационен ход и бранителите на града към момента държат под надзор един от западните квартали, а също и фланговете на юг и на север от застроените масиви.

Така или другояче, Бахмут е изцяло погубен в следствие от 10-месечния съветски взлом против 70-хилядния в миналото град. Днес той наподобява повече на лунен пейзаж. Преслужбата на украинската бригада „ Холодний Яр “ разгласява фрагменти на разрушенията, снимани с дрон. Гледката в действителност е покъртителна.

Американскиият Институт за проучване на войната (ISW) разяснява в ежедневната си сводка, че излизането на ЧВК „ Вагнер “ на западния завършек на Бахмут е отпразнувано от съветските пропагандни малките екрани като някакво епохално събитие. Наблюдателите на ISW означават по какъв начин тв каналът „ Първи “ декларира, че „ вагнеровците “ би трябвало да се усещат като своите предци, завладяли Берлин.

„ Руските държавни канали изобразяват хипотетичното завладяване на Бахмут като съдбоносно историческо събитие и настояват, че от този плацдарм в този момент могат да бъдат атакувани Славянска (41 км на северозапад), Краматорск (35 км на северозапад) и дори Днипро (на 215 км на запад от Бахмут) “, написа в отчета на ISW.

Експертите от ISW означават и контраста на тези бравурни тв рапорти по държавните малките екрани с много по-трезвите изявления на съветските блогъри-ултранационалисти, които разсъждават дали е належащо и допустимо да бъдат завладяни селата в посока на градчето Часив яр, отстоящо на към 15 км от Бахмут.

Тези задълбочаващи се разлики в преценката евентуално ще продължат да подриват способността на Кремъл да манипулира съветското осведомително пространство “, допускат от ISW.

В същото време шефът на регионалната администрация на Днипро Серхий Лисак разгласи, че през нощта над града и региона Противовъздушна отбрана е свалила 15 съветски дрона-камикадзе и 4 ракети. „ За страдание има и попадения по кварталите “, написа Лисак.

От падащи ракетни парчета и гърмежи са потърпевши няколко души, само че починали няма. Повредени са доста жилищни здания и коли.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР