Украинските сили, отбраняващи източния град Бахмут, са отблъснали десетки руски

...
Украинските сили, отбраняващи източния град Бахмут, са отблъснали десетки руски
Коментари Харесай

Украинските сили са отблъснали десетки руски атаки край Бахмут, твърди Киев


Украинските сили, отбраняващи източния град Бахмут, са отблъснали десетки съветски офанзиви през последните дни, до момента в който изобилен снеговалеж затруднява съветската атака в Донецка област, оповестяват украинските военни, представени от ДПА.

Общо 70 офанзиви са регистрирани през последните 24 часа в Бахмут, Авдиивка и Мариинка в Донецка област, както и в Билохоривка в Луганска област. Шест ирански дрона са били свалени от украинската противовъздушна защита, оповестиха военните.

" През миналото денонощие нашите бранители отблъснаха вражеските офанзиви в региона на градовете Богдановка и Ивановско ", съобщи украинският общоприет щаб в в събота.

Двете селища се намират на значими пътища за достъп до Бахмут. През последните месеци полуразрушеният миньорски град се трансформира в епицентър на настъплението на Москва. Напоследък съветските военни ускориха и обстрела на Мариинка и Авдиивка - два следени от Украйна града в покрайнините на град Донецк, който от 2014 година е под контрола на подкрепяните от Москва сили.

Според оценка на английското военно разузнаване напъните на Русия да завладее със зимна атака прилежащия с нея източен украински район Донбас са се провалили. По продължение на дългия фронт " съветските сили са постигнали единствено незначителни триумфи с цената на десетки хиляди жертви ", написа английското военно министерство във всекидневната си разследваща информация.

Лондон счита, че съветската зимна атака " значително пропилява " преимуществото в персоналния състав, получено от частичната готовност през предходната година в Русия.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски сподели в обичайното си вечерно послание, че страната му е излязла по-силна от миналата седмица. Той благодари на Германия за непрекъснатата поддръжка, намеквайки за доставките на бойни машини за пехотата “Мардер ” и танкове “Леопард 2 ”.

По мотив поемането на ротационното председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от Русия Зеленски разяснява, че “едва ли може да си представим нещо, което да показва по-добре цялостната неплатежоспособност на тези институции ”.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР