Украинските сили отблъснаха ново руско нападение близо до град Угледар

...
Украинските сили отблъснаха ново руско нападение близо до град Угледар
Коментари Харесай

Зеленски: Отблъснахме руско нападение край Угледар

Украинските сили отблъснаха ново съветско нахлуване покрай град Угледар в Донецка област и продължиха опитите си за напън на юг, съобщи президентът Володимир Зеленски в четвъртък в своя канал в " Телеграм ", представен от Ройтерс.

Угледар, държан от украинци бастион на стратегическа пресечна точка сред източната и южната фронтова линия, стана очевидец на някои от най-кървавите боеве в 20-месечната пълномащабна война .

" Имаше опит на врага да настъпи в посока Угледар, само че нашите бойци го стопираха, нанасяйки огромни загуби на съперника: десетки единици техника, доста убити и ранени ", съобщи той в " Телеграм ".

Ройтерс не може без значение да ревизира тази информация от бойното поле. Украинската войска сподели, че боевете са ескалирали по източния фронт през последните седмици.
 Британското разузнаване разяснява ситуацията към Угледар
Британското разузнаване разяснява ситуацията към Угледар

Там са ангажирани елементи от 5-та и 36-та общовойскови съветски армии

Украинските военни обявиха, че Русия се пробва да се прегрупира и да се възвърне от загубите си покрай източния град Авдеевка, преди да стартира нови офанзиви.

" Врагът продължава да се пробва да обкръжи Авдеевка, само че към този момент не толкоз интензивно - врагът се пробва да се прегрупира и да възвърне загубите, с цел да продължи да нападна ", сподели Александър Щупун, представител на украинското военно командване " Таврия ".

Според локалните и военните управляващи в Украйна Русия възобнови натиска си да обкръжи стратегически значимия град, пробвайки се да завладее украинските позиции с непрекъснати обстрели от артилерия и пехотни и механизирани офанзиви.
 Украинският генщаб: Русия продължава да нападна в Авдеевка и по фланговете
Украинският генщаб: Русия продължава да нападна в Авдеевка и по фланговете

Киев твърди, че не губи позиции в града, само че украински блогъри пишат занимателен съветски прогрес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР