Украинските сили не успяха да постигнат успех на оперативно или

...
Украинските сили не успяха да постигнат успех на оперативно или
Коментари Харесай

Контраофанзивата не постигна успех, Украйна преминава в отбрана

Украинските сили не съумяха да реализират триумф на оперативно или стратегическо равнище. Основната причина е неналичието на първо място на военна помощ от западните съдружници. За страдание, Западът към момента има съмнения по отношение на огромни доставки на оръжие за Украйна и към този момент контрактуваните доставки на муниции се бавят.

Ако обстановката не се промени, украинската войска няма да има различен избор, с изключение на да премине в защита. Ако съдружниците работят доста по-активно, ще има опция за забележителен триумф в освобождението на окупираните територии. В същото време краят на войната ще би трябвало да изчака най-малко до промяната на властта в Русия.

 

Това мнение изрази някогашният заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Игор Романенко в изявление за Obozrevatel.

Според него един от главните проблеми пред украинската войска е неналичието на въздушно предимство. Руснаците преобладават и нанасят удари. Веднага щом започнаха украинските дейности в Херсонско направление, руснаците незабавно реагираха с огромен брой авиационни и артилерийски удари, уточни той.

Европа не извършва обещанието си да достави милион снаряда на Украйна, а Северна Корея към този момент е доставила милион снаряда на Русия, разликата е явна. Противникът не пести снаряди, а възвръща живата мощ с помощта на скрита готовност, сподели Романенко. Той въпреки всичко отбелязва, че нападателният подтик на съветската войска е отслабен.

Възможно е да се наложи да преминем в защита, да се съвземем и да чакаме нужното въоръжение, сподели украинският боен. Романенко сподели още, че би трябвало ясно да се прави разлика сред прекратяването на военните дейности и края на войната. В близко бъдеще ще става въпрос за преустановяване на военните дейности. Много от нашите съдружници гледат на това като на решение на войната за момента. Но за нас подписването на кротичък контракт с Русия в сегашните условия най-вероятно е недопустим вид, сподели той. Киев ясно уточни, че няма да се откаже от Крим и другите окупирани украински земи, до момента в който Русия желае тъкмо това.

И обстановката за нас е следната: ние, несъмнено, ще се борим и ще пазиме суверенитета си с всевъзможни запаси, само че при положение на доставка на военна помощ от съдружниците на настоящето (незадоволително) равнище, най-вероятно ще става дума за отбранителни дейности, сподели Романенко.

Засега вероятността за военни дейности е защита. Ако съдружниците решат въпроса с доставките, в случай че не са както бяха през тази година, ще може да се приказва за настъпателни качества на оперативно и стратегическо равнище. Що се отнася до края на войната, ще би трябвало да изчакаме, до момента в който на власт в Русия пристигна съответно управление, добави той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР