Украинските сили, които не разполагат с достатъчно личен състав, отблъскват

...
Украинските сили, които не разполагат с достатъчно личен състав, отблъскват
Коментари Харесай

Украинската армия съобщи за ожесточени улични боеве в Торецк: Руските сили напредват и напълно сриват сгради и съоръжения

Украинските сили, които не разполагат с задоволително персонален състав, отблъскват нападенията на съветските войски в стратегическия град Торецк, до момента в който Русия продължава настъплението си в Източна Украйна, съобщи пред Ройтерс представител на украинската войска.

В Торецк се водят улични боеве, съветските войски напредват и " изцяло срутват " здания и уреди, сподели Анастасия Бобовникова, говорителка на оперативно-тактическата група " Луганск ". " Това принуждава нашите войски да сменят позициите си, защото в тези браншове няма какво да удържат. Това е тактичност на " изгорената земя ", добави Бобовникова.

Според военни анализатори завладяването на Торецкия рид ще разреши на съветската войска да блокира в още по-голяма степен снабдителната линия, която свързва оперативния гръб с украинските сили в по-голямата част от източна Украйна. Руснаците оказват напън и върху стратегическия град Покровск, който се намира в другия завършек на този маршрут.

В Торецк са останали над хиляда поданици, само че евакуацията им е " извънредно сложна " поради безразборния съветски обстрел, сподели още Бобовникова. Преди войната популацията на този град възлизаше на към 60 000 души.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в и

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР