Украинските сили извършиха в последните дни успешни удари срещу цели

...
Украинските сили извършиха в последните дни успешни удари срещу цели
Коментари Харесай

ISW: КНДР спасява Русия от недостига на боеприпаси

Украинските сили направиха в последните дни сполучливи удари против цели в Ленинградска и Тулска области. Украинските медии, базирайки се на неназовани източници от специфичните служби, оповестиха, че са осъществени удари с дронове против фабрики в двете области в нощта на 20 против 21 януари. Те създават системи за противовъздушна защита Панцир-С и Панцир-С1 и преработват горивa.

Руски източници демонстрираха фрагменти, в които се твърди, че се чуват и виждат детонации в град Тула и Уст-Луга, евентуално резултат от ударите. Геолокирани фрагменти, оповестени на 20 януари, демонстрират детонации над град Смоленск, което подсказва вероятни украински удари в региона.

Руското министерство на защитата (МО) твърди, че противовъздушната защита е унищожила пет дрона над Тулска, Орловска и Смоленска области. Украинските сили са направили сполучлив удар с дрон против съветски военни уреди в Ленинградска област на 18 януари.

Руски вътрешен източник съобщи на 21 януари, че покритието на противовъздушната защита над Ленинградска област е неприятно. Той уточни, че съветската противовъздушна защита в Ленинградска област евентуално не е пригодена за отбрана против удари от юг.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната за обстановката на фронта в Украйна.

Руските системи за противовъздушна защита в Ленинградска област най-вероятно са ситуирани за отбрана против удари от северозапад и запад, защото Русия исторически е провела своята противовъздушна защита в региона, с цел да се пази против хипотетични офанзиви на НАТО.

Руските военни сега реформират Ленинградския боен окръг, с цел да се приготвят за бъдеща стандартна война против НАТО и може да се приближат по границата с членовете на Алианса.

Украинските удари в Ленинградска област може да накарат съветските сили да реалокират системите за противовъздушна защита с дребен обхват по предстоящите направления на полета на украински дронове, с цел да пазят евентуални цели със стратегическа стойност.

Молдовските управляващи упрекнаха съветските миротворци в Приднестровието в голям брой нарушавания, като погрешно потребление на дронове по време на ученията в края на декември 2023 година, което провокира осведомителна офанзива от страна на прокремълски представител. Членовете на молдовската делегация в Съвместната контролна комисия (СКК) на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) желаеха по време на съвещание на Съюзна контролна комисия на 18 януари да се организира следствие против съветските миротворци за потребление на дребни оръжия, дронове и фалшификати на оръжия по време на обучение в молдовската зона за сигурност на 22 декември 2023 година

Молдовските управляващи обявиха, че наличието на съветските мироопазващи сили и потреблението на тези оръжия в зоната за сигурност са в нарушаване. Известен съветски блогър, обвързван с Кремъл, обаче съобщи в отговор на 21 януари, че молдовските управляващи оказват все по-голям напън върху подкрепяната от Русия отцепническа република Приднестровие, като приканват за евакуиране на съветските миротворци и посредством стопански напън.

Блогърът твърди, че молдовското държавно управление е наложило двойни мита на приднестровския бизнес, които са към 16 милиона $ и за неустановен интервал от време. Това ще увеличи разноските за живот в Приднестровието. Скорошните промени в Митническия кодекс на Молдова изискват от приднестровските предприятия да заплащат вносни мита на молдовското държавно управление, до момента в който преди приднестровските предприятия плащаха мита единствено на държавното управление на Приднестровието. Блогърът твърди, че този напън поддържа силовата реинтеграция на Приднестровието в Молдова и че Русия би трябвало да се приготви за по-нататъшна ескалация, напомняйки неотдавнашните обвинявания от президента на Приднестровието Вадим Красноселски.

Твърденията на обвързвания с Кремъл блогър и обвиняванията на Красноселски евентуално са част от осведомителна интервенция, ориентирана към дестабилизиране на Молдова, която граничи с членката на НАТО Румъния, както и оправдаване на бъдеща съветска ескалация в района.

Русия евентуално ще се сближава още повече със Северна Корея за набиране на артилерийски муниции от чужбина на фона на дефицит. Министерството на външните работи на Пхенян съобщи на 20 януари, че съветският президент Владимир Путин е изразил готовността си да посети Северна Корея евентуално през 2024 година по време на неотдавнашната си среща със севернокорейския външен министър Чое Сон-хуей в Москва.

За финален път Путин посети Северна Корея през 2000 година

Ръководителят на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) генерал-лейтенант Кирило Буданов съобщи в изявление от 21 януари, че Северна Корея е предоставила доста количество артилерийски муниции, което е разрешило на Русия " да си поеме въздух ".

Буданов допусна, че съветските сили евентуално ще изпитат действен забележителен дефицит без помощ. Заместник-началникът на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) генерал-майор Вадим Скибицки съобщи, че Северна Корея е доставила един милион артилерийски муниции на Русия от септември до ноември 2023 година и че съветската отбранителна индустриална база може да създаде общо два милиона патрона от 122 mm и 152 mm снаряди годишно, което докара до недостиг от 500 000 снаряда през 2023 година и евентуално ще докара до сходен недостиг през 2024 година

Руското опозиционно издание Mobilization News заяви на 21 януари, че неуточнени лица, евентуално командири, малтретират личен състав в " 242-ри полк на военно отделение № 46217 ", евентуално 242-ри гвардейски мотострелкови полк (20-та обособена гвардейска мотострелкова бригада, 8-ма общовойскова войска, Южна боен окръг), в образователен център във Волгоградска област.

20-та обособена гвардейска мотострелкова бригада е основана в град Волгоград.

Руските военни би трябвало да спят в неотоплени палатки и да си купуват лични униформи и съоръжение и никой не ги образова.

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров съобщи на 21 януари, че елементи от съветския 94-ти действен полк (46-та обособена оперативна бригада, Севернокавказки окръг на Росгвардия) са се завърнали в окупираната Украйна и имат намерение да се завъртят в неустановен сериозен бранш.

 

Източник news.bg

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР