Украинските сили изглежда се изтеглят частично в източен Бахмут, но

...
Украинските сили изглежда се изтеглят частично в източен Бахмут, но
Коментари Харесай

Украинските сили се изтеглят от Бахмут, но продължават да нанасят загуби на Русия

Украинските сили наподобява се изтеглят отчасти в източен Бахмут, само че не престават да нанасят огромни загуби на настъпващите съветски сили, твърди основаният в Съединени американски щати Институт за проучване на войната в последната си актуализация.

Въпреки че още е прекомерно рано да се каже какви тъкмо са желанията на Украйна, защитата на Бахмут „ остава стратегически постоянна “, а последователното евакуиране може да е тактичност, посредством която да се изтощят съветските сили в продължаващата война за града.

Малко евентуално е съветските сили бързо да обезпечат обилни териториални придобивки. Обикновено, когато се водят сходни сражения те са в интерес на бранителя. Това може да разреши на украинските сили да нанесат огромни загуби на настъпващите съветски елементи, даже до момента в който интензивно се изтеглят по метод, сходен на  изтеглянето на Украйна от линията Северодонецк-Лисичанск, което на процедура постави завършек на съветските настъпателни интервенции в Луганска и Донецка области през лятото на 2022 година
Пригожин се оплака от липса на муниции
Основателят на съветската частна наемническа група „ Вагнер “ Евгений Пригожин се оплака, че силите му изпитват дефицит на муниции и предизвести, че в случай че бъдат принудени да се отдръпват, целият съветски фронт ще рухне, заяви Ройтерс.

Във видео, оповестено през уикенда, Пригожин споделя: „ Ако „ Вагнер “ се отдръпна в този момент от Бахмут, целият фронт ще рухне. Ситуацията няма да бъде приятна за всички формирования, които пазят съветските ползи “.

В петък създателят на „ Вагнер “ съобщи, че групировката „ на практика е обкръжила Бахмут “, където боевете се ускориха през последната седмица, а съветските сили нападат от съвсем всички страни. В неделя обаче той се оплака, че множеството от боеприпасите, обещани на силите му от Москва през февруари, към момента не са доставени.

„ Засега ние се опитваме да установим повода: дали е просто елементарна администрация или изменничество “, сподели Пригожин по нормалния си канал в Телеграм.

Припомняме, че наемническият лидер постоянно подлага на критика съветското военно управление. През предишния месец той упрекна министъра на защитата Сергей Шойгу и други в „ изменничество “ поради закъснение на муниции за неговите сили.

В съвсем четириминутно видео, оповестено в канала „ Оркестър Вагнер “ в Телеграм в събота, Пригожин споделя, че силите му са обезпокоени, че Москва желае да ги употребява като изкупителни жертви, в случай че Русия изгуби войната.

„ Ако отстъпим, ще останем вечно в историята като хората, които са създали основната крачка към загубата във войната “, споделя той.

„ Именно това е казусът с глада за муниции “, декларира Пригожин, който очевидно се намира в бункер. Той добавя, че хората му се чудят дали са жертва на режисура за проваляне от висшето военно управление или може би даже от някого „ по-високо “.

Източник: „ Гардиън “, БТА
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР