Украинските сили бяха принудени да се изтеглят от центъра на

...
Украинските сили бяха принудени да се изтеглят от центъра на
Коментари Харесай

Генщабът в Киев: Украинските сили бяха принудени да се изтеглят от центъра на Северодонецк

Украинските сили бяха принудени да се изтеглят от центъра на Северодонецк, съобщи през днешния ден генералният щаб на украинската войска, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Подпомаган от артилерията, врагът организира нахлуване в Северодонецк, означи непълен триумф и принуди нашите елементи да се изтеглят от центъра на града. Сраженията не престават ", се споделя в известие на украинските въоръжени сили, оповестено тази заран във Facebook.

Украинският регионален шеф на Луганска област Сергий Гайдай удостовери, че украинските сили са се изтеглили от центъра на града.

" Уличните боеве не престават (...) руснаците не престават да унищожават града ", написа той във Facebook тази заран, като разгласява фотоси на разрушени и горящи здания.



Руските сили бомбардират химическия цех " Азот ", в който са се барикадирали украински бойци, както и пречиствателни станции в Северодонецк.

Трима цивилни, измежду които 6-годишно момче, починаха при бомбардировки на Лисичанск през последните 24 часа, заяви още регионалният шеф.

Превземането на Северодонецк ще даде опция на съветските сили да провеждат нахлуване към Краматорск, различен огромен град в Донбас.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР