Украинските съдилища са осъдили над 50 руски войници за престъпления,

...
Украинските съдилища са осъдили над 50 руски войници за престъпления,
Коментари Харесай

Украйна е осъдила над 50 руски войници от началото на инвазията

Украинските съдилища са осъдили над 50 съветски бойци за закононарушения, осъществени в Украйна след масираната военна инвазия на Русия през февруари 2022 година, сподели основният прокурор Андрий Костин . Според украинската прокуратура в страната са регистрирани повече от 98 000 случая на експанзия и военни закононарушения.

„ Ние проверяваме тези закононарушения, предаваме каузи на съдилищата и получаваме присъди “, сподели Костин. По дъмите му „ хората не могат да чакат правдивост, в случай че не е ясно какъв брой време ще отнеме това. “

Според Организация на обединените нации към 30 юни са доказани убийствата на 9177 украински цивилни, в това число 535 деца. Организация на обединените нации счита, че същинският брой на убитите и ранените цивилни може да е доста по-голям. Въпреки забележителните доказателства и показания, Русия твърди, че не нападна цивилни в Украйна и че нейните сили не са направили военни закононарушения.

Един от случаите на всеобщо изтребване на цивилни от съветски бойци е в Буча. След напускането на окипационните войски в града бяха открити десетки тела.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР