Украинските превозвачи са започнали огледална“ блокада на контролно-пропускателните пунктове на

...
Украинските превозвачи са започнали огледална“ блокада на контролно-пропускателните пунктове на
Коментари Харесай

Украински превозвачи започнаха огледална блокада на ГКПП на границата с Полша

Украинските превозвачи са почнали „ огледална “ обсада на контролно-пропускателните пунктове на границата с Полша, заяви украинската осведомителна организация УНИАН в четвъртък в своя канал Telegram.

„ Украинските превозвачи започнаха ответна обсада на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ягодин-Дорохуск “, се споделя в изказване на УНИАН.

Полският министър-председател Доналд Туск и украинският президент Владимир Зеленски по време на среща – РИА Новости, 1920 година, 15.02.2024 година
Има данни за 15 камиона и 20 коли на украински протестиращи, участващи в акцията. Превозвачите упорстват за преустановяване на блокадата от полска страна, както и за равни условия с полските камиони.

Миналия петък стартира общонационален фермерски митинг.

Фермери стачкуват в цялата страна, блокират пътища и входове на ГКПП-та на границата с Украйна. Активисти оповестиха, че полски фермери са разсипали зърно от украински камиони на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дорохуск.

Полско-украинските връзки доста се усложниха поради ембаргото върху украинското зърно. На 15 септември 2023 година Европейската комисия реши да не уголемява рестриктивните мерки върху вноса на четири типа украински селскостопански артикули в няколко гранични страни с Европейски Съюз, само че задължи Киев да вкара ограничения за надзор на износа. След това управляващите на Словакия, Унгария и Полша оповестиха, че удължават едностранно възбраната. В тази връзка Украйна подаде тъжба до СТО. В отговор три страни от Европейски Съюз оповестиха, че ще бойкотират съвещанията на координационната платформа за украинското зърно.

Източник – УНИАН/Превод:SafeNews
За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР