Украинските правоохранителни органи са започнали разследване на разстрел на невъоръжени

...
Украинските правоохранителни органи са започнали разследване на разстрел на невъоръжени
Коментари Харесай

Украинската прокуратура започва разследване във връзка с екзекуция на предали се украински войници

Украинските правоохранителни органи са почнали следствие на разстрел на невъоръжени украински бойци от съветски военнослужещи, съобщи Укринформ, като се базира на известие на украинската основна прокуратура, оповестено в " Телеграм ".

Под процесуалното управление на Донецката регионална прокуратура е почнало досъдебно наказателно произвеждане по отношение на нарушавания на законите и обичаите на войната, наред с съзнателно ликвидиране (част 2 на член 438 от Наказателния кодекс на Украйна), излиза наяве от известието, предава Българска телеграфна агенция.

В интернет през вчерашния ден бе публикуван видеоклип, на който се вижда по какъв начин съветски военнослужещи стрелят по невъоръжени украински бойци, показва Укринформ. По предварителни данни това се е случило наоколо до бдителен пост край село Степово, Покровска област.

" На видеото се вижда по какъв начин група лица в съветски униформи стрелят отблизо разстояние по двама невъоръжени военнослужещи в униформи на украинските въоръжени сили, които се предават като пленници. Следователите и прокурорите са почнали следствие на този факт ", съобщи украинската основна прокуратура. Тя също по този начин означи, че убийството на военнопленници е жестоко нарушаване на Женевската спогодба и съставлява тежко интернационално закононарушение.

Комисарят по правата на индивида в украинския парламент Дмитро Любинец съобщи, че ще се обърне към Международния комитет на Червения кръст и Организация на обединените нации, с цел да записват те следващото военно закононарушение, осъществено от Руската федерация - екзекуция на предали се украински бранители.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР