Украинските отбранителни сили нанесоха значителни загуби на руската армия и

...
Украинските отбранителни сили нанесоха значителни загуби на руската армия и
Коментари Харесай

Войната днес: Улични боеве в Северодонецк

Украинските отбранителни сили нанесоха обилни загуби на съветската войска и я принудиха да отстъпи в регионите на обитаемоте места Новополе (Донецка област) и Новодаровка (Запорожска област). Те са на границата на двата района, оповестява украинският информативен уебсайт НВ, базирайки се на управляващите в страната.

Руските войски в региона на Луганск са стреляли по Северодонецк " в упор ", тук-там са почнали улични боеве, само че съветската войска е била изтласкана на по-рано заети позиции, се споделя в официалното съобщение. Няма самостоятелни потвърждения за изнесеното в него.

Според ръководителя на Луганската регионална военна администрация мост сред Северодонецк и Лисичанск е бил развален, само че пътуването сред градовете остава допустимо, написа НВ, базирайки се на отчет от тази заран на Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Според сводката ВСУ са унищожили пет съветски танка, 10 бронирани машини и са свалили изтребител Су-35, хеликоптер Ка-52 и дрон " Орлан-10 ".

С поддръжката на артилерията руснаците нападат Северодонецк, Околоновка, Тошковка и се пробват да напреднат към Бахмут, като излязат в тил на украинските войски и пресечен маршрутите им за логистична поддръжка. С поддръжката на минохвъргачки и артилерийски огън съветските сили " правят настъпателни и щурмови дейности в регионите на обитаемоте места Нагорно, Василиевка, Камишеваха и Возрождене ", се споделя още в сводката.

Руските военни оповестиха за ракетна офанзива против позициите на 10-та обособена щурмова бригада на ВСУ край град Бахмут.

„ С високоточни ракети с въздушно базиране... до град Бахмут в Донецката национална република бяха нанесени удари по позициите на 10-та обособена щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна. Поразени са седем командни и наблюдателни пункта и тринадесет региона на концентриране на жива мощ и военна техника “, сподели представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, представен от организация Интерфакс.

Украинското оперативноо командване " Юг " оповестява, че в боевете с съветските сили са унищожени 6 бойни хеликоптера и 19 единици техника. Отбелязва се, че благодарение на хеликоптери Ми-8 съветските сили са се пробвали да нападат украински позиции.

Русия е доставил десетки остарели танкове Т-62 от мобилизационните си ресурси в южната част на Украйна, което е знак за изтъняване на ресурсите на Москва.

В обичайното си послание президентът на Украйна Владимир Зеленски приказва за сложната обстановка в Донбас и означи, че съветски войски се стараят да изпълнят дилемите, сложени от Кремъл, до стотния ден от нахлуването.

„ Окупаторите се пробват да реализират задачите, които щяха да реализират в първите дни след 24 февруари, най-малко за 100 дни от войната. Те концентрираха оптималната артилерия, оптимални запаси в Донбас, има и ракетни удари, и авиация “, сподели Зеленски.

Областният шеф на украинската Луганска област Серхий Хайдай тази заран сподели, че в източния район има към 10 000 съветски военни, съобщи Ройтерс.

" Това са (военните части), които са за непрекъснато в Луганска област, които се пробват да щурмуват и се пробват да напредват във всяка посока, която могат ", сподели Хайдай по украинска телевизия. Агенция Ройтерс не е съумяла да удостовери информацията от самостоятелни източници.

Цялата Херсонска област в Украйна е затворена, блокирани са границите ѝ със прилежащите области, които са под контрола на управляващите в Киев. Мярката е наложена от съображения за сигурност, съобщи РИА Новости, представена от БНР.

Агенцията се базира на заместник-началника на военно-гражданската администрация Кирил Стремоусов. Пътувания са вероятни към Кримския полуостров или през южната част от Запорожка област.

В Херсон, която е под контрола на съветската войска, е въведено военно-гражданско ръководство. В региона се излъчват съветски телевизионни канали и радиостанции и се възвръщат връзките и комерсиалните връзки с Кримския полуостров.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР