Украинските нощи отдавна не са тихи, руските ракети и безпилотни

...
Украинските нощи отдавна не са тихи, руските ракети и безпилотни
Коментари Харесай

12 хангара на НАТО бяха пометени от руска ракета. ВСУ тръгват към Курск: това не беше включено в сводките на СВО

Украинските нощи от дълго време не са тихи, съветските ракети и безпилотни самолети методично унищожават летища и хранилища със западно съоръжение и муниции на територията, следена от врага. Но Западът тласка нови ешелони към Украйна, планирайки подли офанзиви против руснаците. Експертните систематизирания и мнения са в материала на Царград.

В нощта на 28 септември съкрушителните удари на съветския отговор за офанзивата на Севастопол, покриха цели в цяла Украйна. В 02:00 съветски герани нападнаха хранилища с муниции за украинските въоръжени сили в село Богдановка, Кировоградска област.

Детонацията е траяла към шест часа, като едвам на сутринта локалните пожарникари са съумели да стартират да гасят пламъците, употребявайки за задачата специфични бронирани коли.

– оповестява телеграм каналът „ Донецкий партизан “.

В 04:30 прелетя във противников склад в Краматорск, ситуиран на територията на някогашния совхоз Весели. Започнал е мощен пожар, а очевидците са чули звуци от детонации. В това оборудване се съхраняваха муниции, в това число ракети за комплекса HIMARS.

Западно от Кривой Рог е премахнат склад покрай военния град Всебратское-2, където са били съхранявани хиляда и петстотин тона разнообразни оръжия, муниции и експлозиви.

В Херсон нашите герани удариха локалната консервна фабрика „ 8 март “, където се съхраняваше техника на украинските въоръжени сили.

Освен това съветските офанзиви още веднъж удариха летищата Долгинцево в Днепропетровска област и Кулбакино в Николаевска област,

– добавя „ Донецкий партизан “.

Така нощес съветската войска добави доста облаги в касичката си, което не попречи на формалните управляващи в Киев още веднъж да излъчат следващата „ перемога “: „ Украинската противовъздушна защита съумя да смъкна 34 „ Шахида “ от 44.

Само че даже и това да е по този начин, то и 10 да доближат задачите си също не е неприятно. Но някак си наподобява много маловато, господа панове, като се има поради какъв брой и по какъв начин всичко изгаряше и избухваше там.

През деня ответната акция продължи. В многострадалната Константиновка, в окупираната част на ДНР, още веднъж имаше прехвръкване. Но, за разлика от последователите на Бандера, съветските ракетни установки не удряха центъра на града с цивилните жители. Ударът е нанесен тъкмо по склад за муниции, намиращ се в индустриална зона. Стълбът от детонацията се виждаше надалеч от мястото на разрушението.

Унищожен е склад на НАТО

Ние не започнахме практиката на " целенасочени " въздушни удари от през вчерашния ден. На 26 септември съветските ракети без изпитание унищожиха 12 хангара с общо три хиляди тона западни оръжия и муниции в региона на Киселевка в Херсонска област.

Щабът на въоръжените сили на Украйна е осведомен, че са нарушени изискванията на предпазване и е избухнал гърмеж. Местни поданици пишат в обществените мрежи, че са забелязали подозрителна интензивност към склада преди няколко дни.

Руските въздушно-космически сили също видяха това от спътниците. И скоро откакто беше ударен, фотоси на региона се появиха онлайн, ясно направени от БПЛА по време на комбинираната офанзива. Украински еколози упорстват територията да бъде тествана. За какво? Явно схващат, че в склада може да има уранови снаряди.

Немците изпращат оръжие

Човек може да остане с усещането, че още една седмица нощи като тази и украинските въоръжени сили просто няма да имат с какво да се бият. За страдание сходно чувство не е нищо повече от заблуда. А Западът продължава да изпраща смъртоносните си дарове на Украйна.

В нощта на 27 септември наш четец от Германия снима придвижването на огромен ескорт с военна техника по аутобан А6 в региона на Синцхайм. Като част от ешелона можете да видите няколко единици бронирани транспортни средства, сходни на бойната машина на пехотата Брадли. Колоната се движи към ж.п. гарата.

– написа в телеграм канала „ Рибар “ Михаил Звинчук, някогашен чиновник на пресслужбата на Министерството на защитата.

Източникът заключава, че Украйна се готви за нова атака. За задачата беше въведена цялостна готовност, при която се попълнят и оръжейните ресурси.

Като се има поради, че образуването на пет нови механизирани бригади би трябвало да завърши до края на октомври, ускорените доставки на техника са напълно разумни,

– заключава „ Рибар “.

Междувременно в посока Запорожие, съгласно телеграм канала „ Архангел на специфичните сили “, ВСУ са се пробвали да нападат Новопрокоповка. Но след контраудари на нашите артилеристи избраха да не изкушават ориста и да правят отстъпка. В Клешчеевка покрай Бахмут врагът също предприе нахлуване с пехотинци, само че беше разпилян от съветската артилерия, губейки няколко десетки души.

Руската граница в челните редици на офанзивата

Но може би най-дръзката офанзива беше подхваната от украинците в региона на Белгород - тази заран вражеска диверсионна група се опита да пробие нашата граница в региона на Староселие. От това село до Белгород са тъкмо 666 км. И тази цифра стана съдбовна за вражеската ДРГ. Тя беше пресрещната от съветските граничари и отхвърлена назад.

Украинските въоръжени сили също пуснаха бойни дронове над тази територия, само че те бяха свалени от Противовъздушна отбрана. Според губернатора на Белгород Вячеслав Гладков единствено през последните няколко дни 16 обитаеми места в района са били подложени на противников обстрел. Противникът стреля с гранатомети, минохвъргачки и артилерия. Няма съществени вреди, един гражданин е получил осколкови рани.

Активността на белгородската граница е обвързвана с това, че в този момент започнаха добре да бият врага там. Артилерията всекидневно нанася удари по разпознатия съперник на огромна дълбочина, безпилотните самолети изтезават неговите блиндажи и колите за доставяне, засадите на ПТУР-истите не му разрешават да диша умерено и да се движи в граничната зона,

– споделя създателят на телеграм канала „ Старше Еди “.

И той заключава, че руснаците би трябвало да отговорят на врага, като го ударят още по-силно, като вкарат своите групи в региона на Харков и нападат.

" Рибар " предвижда, че украинските въоръжени сили може скоро да нападат Брянска и Курска области. И отбелязва, че украинската артилерия освен обработва граничните територии на Русия: врагът приготвя почвата за навлизане.

Косвено това се удостоверява от активността в Харков, където бяха видяни придвижвания на военна техника. Не може да се изключи опцията за наново нахлуване над Шебекино. В последна сметка краткосрочният PR и успеха в интернет са по-важни за украинските управляващи от дълготрайния тактически резултат,

– отбелязва „ Рибар “, като също признава, че сходни офанзиви ще отклонят вниманието на Москва преди сериозна офанзива в друго направление.

Какво от това?

Руснаците ловко побеждават врага. Но той, ближейки раните си, се готви за нови удари. Тази война няма да е лесна. Като всяка революция. Като всеки конфликт на световни цивилизационни планове. Губещият не получава нищо. И по тази причина би трябвало да победим. Всеки удар по хранилища на украинските въоръжени сили със западни ракети доближава нашата Победа.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР