Украинските националисти са завзели два чуждестранни кораба в Мариупол и

...
Украинските националисти са завзели два чуждестранни кораба в Мариупол и
Коментари Харесай

Украински националисти са завзели кораба с български моряци*?

Украинските националисти са завзели два задгранични кораба в Мариупол и държат екипажите им като заложници, оповестиха от Народната милиция на ДНР, представени от РИА Новости и ТАСС. Според известието става въпрос и за българския „ Царевна”.

Ситуационният център към българското Министерство на външните работи отхвърли появилата се информация. Оттам обясниха за Нова телевизия, че са по отношение на моряците ни и към този час всички са добре.

„ В морското пристанище Мариупол украинските националистически елементи превзеха два задгранични кораба - „ Царевна” и „ Лейди Аугуста”. Държейки екипажите на тези кораби за заложници, националистите от „ Азов” стрелят със 120-милиметрови минохвъргачки, разнообразни типове гранатомети и стрелково оръжие от палубите”, се споделя в изказването в съветските медии.

„ Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно положение към момента не са известни. Народната милиция на ДНР дружно с съветските въоръжени сили вършат всичко допустимо, с цел да спасят живота на моряците, арестувани от украинските националисти”, цитира позицията ТАСС.

(ОБНОВЕНО): Собственикът на кораба „ Царевна” Даниел Стефанов отхвърли появилата се информация, че „ Азов” е завладял плавателния съд, блокиран на пристанището в Мариупол. Той уточни, че българските моряци са добре.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР