Украинските мъже на възраст между 25 и 60 години, живеещи

...
Украинските мъже на възраст между 25 и 60 години, живеещи
Коментари Харесай

Украинците, живеещи в чужбина, ще бъдат „поканени“ на военна служба

Украинските мъже на възраст сред 25 и 60 години, живеещи в чужбина, ще бъдат призовани да се явят на военна работа, съобщи министърът на защитата Рустем Умеров.

Той дефинира това като " покана ", само че допусна, че против всеки, който не се подчини, ще има наказания.

Във вторник президентът Зеленски съобщи пред публицисти, че са нужни 450 000-500 000 нови бойци, само че постигането на тази цел е " сензитивен въпрос ".

Това се случва в миг, когато неотдавнашната контраатака на Украйна наподобява е в застой, разяснява BBC.

Киев се сблъска и с неуспехи при даването на помощ, като американските републиканци блокираха боен пакет на стойност 55 милиарда евро, а Унгария спря финансова договорка на Европейски Съюз на стойност 50 милиарда евро.

Aнализ на данни на Евростат от ноември откри, че към 768 000 украински мъже на възраст 18-64 години са напуснали страната в посока Европейски Съюз от началото на пълномащабната инвазия на Русия.

Данните не включват жителите, живеещи отвън Европейски Съюз, или тези, които са обитавали където и да е в чужбина отпреди февруари 2022 година

В изявление за медиите Die Welt, Bild и Politico, Умеров дефинира акцията за набиране на личен състав не като " наказване ", а за " чест ". " Все още обсъждаме какво да се случи, в случай че не дойдат непринудено ", споделя той.

По-късно обаче представител на министерството отхвърли да става въпрос за каквато и да е насила.

" На дневен ред не е обсъждано приканване на военнослужещи от чужбина ", съобщи Иларион Павлюк, представен от украинските медии.

" Ако жителите на Украйна желаят да се причислят [към армията], те идват ".

Извън страната няма центрове за набиране на бойци и управляващите нямат средства да принудят някого да ги ръководи.

Министърът на защитата съобщи също, че е значимо да бъдат правилни, като осведомят мобилизираните мъже по какъв начин ще бъдат подготвени и екипирани, по кое време и къде ще служат и по кое време ще бъдат уволнени.

По време на конференция Зеленски допусна, че сега на фронта има 500 000 украински бойци.

Той сподели също, че има проблеми с ротацията и отпуските. Понастоящем наборните военнослужещи и доброволците са задължени да служат до края на войната и имат право единствено на 10 дни отпуск годишно.

В съпоставяне, съветският президент Владимир Путин съобщи тази седмица, че в по този начин наречената " специфична военна интервенция " в Украйна вземат участие 617 000 съветски бойци.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР