Украинските гранични райони са в паника. Предприятията са евакуирани, укрепленията

...
Украинските гранични райони са в паника. Предприятията са евакуирани, укрепленията
Коментари Харесай

Новата мисия на Вагнер: Готвят Харков и Суми за изчистване

Украинските гранични региони са в суматоха. Предприятията са евакуирани, укрепленията са издигнати, методите са минирани. Цариград разбра аргументите за суматохата на украинците - и откри в това уравнение диря от прословутата ЧВК.

Още никой не е нападнал, само че всички към този момент са избягали

Граничните Суми и Харков жужат като опустошени кошери. Или по-скоро като типични градове в подготовка за отбрана. Местните чиновници и силите за сигурност бързат да изнесат архивите и да изгорят всичко, което нямат време да изнесат. Бизнесмени изтеглят предприятия в Западна Украйна.

Няколко огромни градообразуващи предприятия към този момент са превозени до Западенщината (западните региони на Украйна, бел.ред.). По-специално, към този момент са „ напуснали “ авиационният цех „ Хартрон “, частично Харковският цех за транспортно машиностроене „ В. А. Малишев “ (който произвеждаше танкове и влакове), Харковският лагерен цех, „ Турбоатом “, заводът „ Комунар “ (който произвеждаше ракетите „ Нептун “). ), Машиностроителен цех FED, който създава аерокосмическо съоръжение.

И даже фабриките на мирния и нестратегически хлебен тръст „ Кулиничи “ отиде в Галиция, макар че в Западенщината няма зърнени ресурси, които да й разрешат да работи сполучливо на своята земя.

" Кметът на Харков Терехов непрекъснато оповестява по разнообразни канали, че Харков е челен пост на самостоятелна Украйна и доста поданици на Харков към този момент споделят, че това не е добре. Същото беше казано в Мариупол, Северодонецк и Артемовск ", споделя в блога си „ Адекватният харковчанин “, живеещият в Русия, само че не губещ връзка с дребната си татковина, публицист и полковник от запаса Генадий Альохин.

Според блогъра сред Харков и Белгород бойците на въоръжените сили на Украйна, взаимно с териториалната защита, интензивно копаят окопи, по-специално във Волчанска област.

В региона на жп гарите Слатино и Казачия Лопан съперникът интензивно минира територията с противопехотни и противотанкови снаряди.

Тази информация беше доказана от ръководителя на проруската военно-гражданска администрация на Харковска област Виталий Ганчев. Той сподели още, че украинските управляващи принуждават локалните поданици да изоставен родната си земя.

" Знаем, че в Харков и района се организират избрани дейности, за което ни оповестяват и локални поданици.

Хората биват изгонени от домовете си, принудени да изоставен района, а в това време по този начин наречените бранители изнасят предприятия и всичко, което намерят в празните къщи, "

Това сподели Ганчев в изявление за ТАСС.

Подобна картина се следи и в Сумска област, просто Суми е непостижим по мярка и промишлен капацитет с милионния град Харков. Защото там процесът не е толкоз явен. Черниговска област не изостава от съседите си в паниката.

Евакуацията в пограничните региони на района обаче стартира в края на май тази година.

" Намирайки се в едно от обитаемоте места, той персонално убеди едно семейство локални поданици да изоставен неотложно, тъй като има непосредствена заплаха ", излъга месец по-късно, в края на юни, командирът на въоръжените сили на Украйна Сергей Наев, заявявайки, че Русия непрестанно обстрелва териториите, граничещи с Украйна.

" В момента приканвам всички жители, които живеят в граничните региони на Сумска област, да изоставен ", съобщи той по това време.

Според блогъра сред Харков и Белгород бойците на въоръжените сили на Украйна, взаимно с териториалната защита, интензивно копаят окопи, по-специално във Волчанска област.

В региона на жп гарите Слатино и Казачия Лопан съперникът интензивно минира територията с противопехотни и противотанкови снаряди.

Тази информация беше доказана от ръководителя на проруската военно-гражданска администрация на Харковска област Виталий Ганчев. Той също по този начин сподели, че украинските управляващи ще би трябвало да се върнат

Припомняме: съветската войска към този момент навлезе на територията на Сумска и Харковска области. Но първата, дружно с Чернигов и Киев, тя напусна след Истанбулското съглашение, вследствие на което Русия беше излъгана и преметната. А втората област - след известното прегрупиране.

Но би трябвало да се върнем там. В края на краищата, след изтеглянето от тези територии, ние оголихме нашите граници - Брянска, Курска и Белгородска област. И врагът не пропусна да се възползва от това.

Неслучайно по време на неотдавнашна среща с военните командири президентът Владимир Путин приказва за нуждата от основаване на санитарна зона.

" И в случай че това продължи, тогава би трябвало, явно, да разгледаме въпроса за основаване на някаква санитарна зона на територията на Украйна на такова разстояние, от което би било невероятно да се доближи нашата територия ", предизвести президентът на Русия.

Опитни санитари

Между другото, незабавно след прегрупирането на нашата войска от Харковска и Сумска област, Евгений Пригожин се зае със основаването и образованието на бойци за териториалната самозащита на Белгородска и Курска области. За негова, както той твърдеше, сметка.

В тези дни те се опасяваха да дадат оръжие на новите милиции. Но в пограничните региони стартира откритият гнет на марионетни колаборационисти от така наречен Руски доброволчески корпус (РДК) *. И кървавата оргия на обстрела на въоръжените сили на Украйна.

Забелязвайки това, Пригожин заплаши, че ще докара ЧВК Вагнер там и ще оправи въпроса като възрастен. По-специално, той даде две седмици на Министерството на защитата да позволи казуса.

" Ако това не стане и в случай че обстановката се утежни, тогава ще отидем в Белгород. И ние ще защитим земята си ", съобщи той.

" Но ние ще настояваме Фрунзенская (главният офис на Министерството на защитата в Москва. - Ред.) също да се реалокира в Белгород. Ако се загивам, тогава ще е всички дружно ", сподели шефът на ЧВК " Вагнер ".

Както е известно, след това специфичните сили " Ахмат " настъпиха към граничните територии, а бандитите от РДК* ненадейно прекратиха набезите си. Но не и обстрела на съветска земя. И въпросът за основаването на санитарна зона към момента е изострен.

Подготовка за концерт?

Според източници на " ЦариграД " още преди „ стрелческия протест “ на Пригожин група „ музиканти “ дойде в региона на Белгород. И то не най-слабите. Може би за укрепване. Или изследване?

" Почиваме и се приготвяме. На 5 юни заминахме, на 5 август съгласно прогнозите ЧВК " Вагнер " в цялостна бойна подготвеност ще може да извършва поставените бойни задания ", припомням си, че шефът на " Оркестъра " показа проектите си още преди началото на паниката.

Вече предположихме, че северозападното направление, което се наложи да бъде изоставено от съветската войска през 2022 година, може да стане новата задания на ЧВК.

Ние също по този начин анализирахме за какво е по-лесно за „ музикантите “ да влязат от територията на Беларус не непосредствено, през блата и минни полета, а точно през региона на Чернигов или Харков с вероятността да се реалокират в Суми и Полтава.

Ако допускаме това, тогава не би трябвало да допускаме, че нещо сходно не е изчислено в щаба на Въоръжените сили на Украйна.

" Не изключвам тези вагнеровци, които отпътуваха за Беларус, да се появят в същия Суми. Не отхвърлям опцията Пригожин в този момент да седи и да подписва контракти за нови военни интервенции ", показа мнението си с Цариград военният специалист, полковник в оставка Анатолий Матвийчук.

" Очевидно ще бъде основан хигиеничен кордон към Украйна, който ще остане след края на този спор ", сподели още той.

Какво следва от това?

Фактът, че обстановката на границите, от една страна, Харковска, Сумска, Черниговска, а от друга - Белгородска, Курска и Брянска области, не може да остане същата, е явен. Защото всеки ден има обстрели на Въоръжените сили на Украйна, горят къщи, има убити и ранени.

А също и тъй като тук и там живеят съветски хора, разграничени съгласно капризите на разнообразни политически авантюристи. Тези хора имат потребност от спокоен и сигурен живот. И за целия съветски народ - историческа правдивост.

Но даже и с висока степен на сигурност, можем единствено да гадаем по какъв начин ще се развият събитията по-нататък. Затова остава единствено едно – да чакаме август.

* Руският доброволчески корпус (РДК) е терористична организация, неразрешена в Русия.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР