Украинските граждани, които не плащат своевременно сметките си за комунални

...
Украинските граждани, които не плащат своевременно сметките си за комунални
Коментари Харесай

В Украйна започват да взимат жилища, ако хората не си плащат комуналните услуги

Украинските жители, които не заплащат навреме сметките си за комунални услуги в Украйна, може да останат без имущество и даже без жилището си. „ Според процедурата, първо ще бъде взето движимото имущество, в случай че то не е задоволително, с цел да се погаси дълга, ще бъде отнемано и недвижимото имущество “, описа юристът Иван Либерман, представен от Руская весна.

Днес в Украйна работи опростена система за условие на задълженията, по тази причина всяка организация, занимаваща се с даването на жилищно-комунални услуги, може да подаде тъжба в съда против собствен дебитор. Съдебната заповед за изземане на имуществото се издава без правосъдно съвещание и чувания на страните.

Затова длъжникът, на който, да вземем за пример, имат намерение да вземат автомобила или битовата техника, схваща за това, едвам когато на вратата почука изпълнителната работа. Все отново, да дойдат при жителите могат единствено при положение, че те са задлъжнели пред комуналната работа с повече от 10 минимални работни заплати – 35 000 гривни (около 2000 лева).

Има и положителни вести

„ Разбира се, няма да ви вземат всичко. Няма да ви вземат хладилника, кравата, в случай че имате такава, сеното за кравата до порастването на първата зелена трева, консервите, обувките, един комплект топли облекла и два комплекта летни облекла. Всичко останало обаче ще бъде взето “, споделя юристът Иван Либерман.

Но когато вашите задължения надвишат 35 000 гривни, на вас ще ви бъде взето жилището.

Изключения няма, даже в случай че в дома живеят малолетни деца или хора инвалиди.

След ареста на имуществото от изпълнителната работа към момента ще има време за погасяване на задълженията. Впрочем, в случай че длъжникът въпреки всичко не направи това, имуществото и даже апартаментът ще минат под чукчето на търг с наддаване.

Всичките извоювани средства автоматизирано ще отидат за заплащането на комуналния дълг, а остатъкът ще бъде даден на длъжника. Но украинците би трябвало да са подготвени за това, че цените на тези разпродажби са много ниски, по тази причина скъпите жилища може да бъдат продадени за много тънки пари.

Малко разхлабване на оковите

И въпреки всичко, даже при съществуването на огромни задължения, изселването и конфискацията на имущество могат да бъдат избегнати по пътя на преструктурирането – лека целувка от капитализма. Това е, когато вие сключите с доставчика на услуги контракт за ежемесечни равномерни вноски за погасяване на отговорностите.

„ Този логаритъм планува разсрочване на отговорностите до 24 месеца, т.е. според от сумата на дългът ще може да бъде разсрочен за един или различен интервал. В този случай дългът няма да се усилва и в съда няма да се върви “, разяснява заместник-директорът на Центъра за комунални услуги на Киев Валентин Дубовик.

Комуналка на разплащане

Ако въпреки всичко вие, живеейки в Украйна, се опитате добросъвестно да си плащате комуналните услуги, само че това мъчително удря по джоба ви, служителите предлагат да се оформи по този начин нареченото заплащане на части. „ Имате контракт за доставка на комунална услуга с снабдител. Вие пишете заявление, а те ви дават отсрочка на заплащанията, вместо да тече месечна рента, те ви дават за заплащане единствено половината от сметката. И едвам след края на отоплителния сезон неизплатената сума ще бъде разпределена за заплащане през неотоплителния сезон “, разказва привлекателността на великодушната екстра министърът на обществената политика на Украйна Андрей Рева, който е прочут със скандалните си думи, че " украинците прекалено много ядат ".

Превод и редакция: БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР