Украинските генерали все повече се страхуват от настъпление от Беларус.

...
Украинските генерали все повече се страхуват от настъпление от Беларус.
Коментари Харесай

Обсебващият страх на Зеленски - руска атака от север

Украинските генерали от ден на ден се опасяват от нахлуване от Беларус. Или най-малко се пробват да показват военна опасност, идваща от Беларус.

Това поредно заявяваха през последните дни министърът на защитата Алексий Резников, началникът на Съвместния действен щаб генерал-лейтенант Сергей Наев, заместник-началник на Главно оперативно ръководство на Генералния щаб на Украйна, бригаден военачалник Алексей Хромов, пълководец на Военновъздушни сили. Киевските отбранителни сили, генерал-лейтенант Александър Павлюк и доста други.

Изглежда, че киевските " говорещи глави " няма защо друго да приказват, с изключение на за прилежаща Беларус.

В същото време украинските телеграм канали не престават да тиражират фотоси и видеоклипове на сякаш съветска техника, която отива към Барановичи, Слоним, Витебск - бронетранспортьори, танкове, артилерия. Тази дезинформация се популяризира интензивно и от опозиционните запаси на Беларус, окопали се в Полша.

Киевската агитация в беларуска посока работи толкоз мощно, че украинските генерали като че ли сами имат вяра в заплахата. И по персонална заповед на президента Владимир Зеленски те започнаха да укрепват границата с Беларус: да вземем за пример в северозападните региони на Украйна към този момент са сложени минни полета в три редици.

В същото време украинските бойци сами провеждат провокации на границата. Така на 5 януари Държавният граничен комитет на Беларус съобщи, че бойците на въоръжените сили на Украйна са се пробвали да гръмнат беларуските граничари на Граничен контролно-пропусквателен пункт Добрянка сред Черниговска и Гомелска области. Със сигурност Киев по нормалния си метод ще продължи провокациите и диверсиите на територията на Беларус.

Дори Пентагонът се съмнява в „ беларуския сюжет “, до момента в който Банковская има вяра във всичко

Подразделенията в състава на Обединената районна формация войски (РГВ) не престават ученията на полигони в Беларус. През последните дни маневрите са осъществени от 6-та, 11-та и 19-та обособени гвардейски механизирани бригади, 103-та въздушно-десантна бригада, оповестява министерството на защитата на Беларус. Точното място на учението не се оповестява.

Освен това бойната съгласуваност на съветските и беларуските подразделения беше инспектирана персонално от главнокомандващия Сухопътните войски на Руската федерация Олег Салюков. Неотдавна припомняме, той беше назначен за един от тримата заместници на командващия Обединената формация на силите в Украйна Валерий Герасимов.

По време на новогодишните празници президентът на Беларус Александър Лукашенко посети РГВ – на Обуз-Лесновския полигон в Брестка област. Заместник-министърът на защитата на Беларус Андрей Жук съобщи, че обединената група ще пази съюзната страна.

Жук удостовери, че съветски и беларуски подразделения под батальонно равнище ще продължат взаимно образование през лятото на 2023 година Може би става дума за основаване на взаимни батальони.

Русия и Беларус към този момент се готвят да проведат командно-щабни учения " Запад ", " Център " и " Щитът на съюза ". Русия към този момент не организира толкоз огромен брой огромни учения с никоя страна, като се изключи Китай.

В същото време даже западни експертни центрове - да вземем за пример Американският институт за проучване на войната (ISW) и Полският център за източноевропейски проучвания (OSW) - настояват, че действителна опасност от удар от Беларус няма. Експертите не записват нови ударни групи по границата. И всички страхове на Киев, несъмнено, са изкуствено раздути.

В същото време разполагането на РГВ в края на ноември е огромна тактическа победа за Русия, която разреши изтеглянето на украинските сили в северните региони. Дори украинският дипломат в Обединеното кралство Вадим Пристайко беше заставен да признае, че въоръжените сили на Украйна събират спомагателни елементи на беларуската граница, сякаш за „ отбрана на Киев “.

По този метод Въоръжените сили на Украйна лишават опцията за прекачване на сили в Донбас, което открива Бахмутско и Угледарско посоки.

Блумбърг: Общите западни наказания единствено сплотиха Москва и Минск

Bloomberg отбелязва, че Беларус е стратегически значима за Русия по доста аргументи, в това число военни. Южните беларуски граници са единствено на 140 километра от Киев. По-важно обаче е съседството на Беларус с Полша, Литва и Латвия, най-антируски настроените страни от НАТО в Европа.

Неслучайно Лукашенко към този момент сподели, че може да изиска връщането на съветските нуклеарни оръжия на територията на Беларус, в случай че НАТО разположи нуклеарни оръжия в Полша или Литва. Полша и Литва помогнаха за организирането на митинги в Беларус през 2020 година, а по-късно приютиха избягали опозиционери, акцентира Bloomberg.

Икономически и политически Беларус е мощно подвластна от Русия. Освен това зависимостта се усили точно след 2020 година, когато Москва поддържа Лукашенко против инспирираната от Запада „ оранжева гражданска война “.

Москва завоюва спомагателен лост, като даде заеми на обща стойност 1,5 милиарда $ и подписа покупко-продажби за преференциални доставки на нефт и газ.

Русия е доставила на Беларус всички най-модерни оръжия, в това число зенитно-ракетни системи С-400 и изтребители МиГ-31, способни да носят хиперзвукови оръжия.

Санкциите, наложени на Минск от западните държавни управления, още повече тласнаха Беларус в обятията на Русия. Западът вкара нов кръг от наказания през 2022 година по едно и също време против Русия и Беларус - безсистемно и без логичност. А резултатът беше противоположният - съюзът единствено се ускори.

Превод: СМ

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР