Украинските доставки на кислород са на изчерпване заради нахлуването на

...
Украинските доставки на кислород са на изчерпване заради нахлуването на
Коментари Харесай

СЗО предупреди за изчерпване на медицинския кислород в Украйна заради войната

Украинските доставки на О2 са на привършване поради нахлуването на Русия, като някои лечебни заведения са ги изчерпали изцяло, предизвести Световната здравна организация, заявявайки, че това излага на риск хиляди животи, оповестява Ройтерс, представена от БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1240
В изказване в неделя Тедрос Гебрейесус, общоприет шеф на СЗО, и Анри Клуге, районен шеф на СЗО за Европа, приканиха за безвредно прекосяване на основни медицински доставки до нуждаещите се.

Те прибавиха, че СЗО се стреми да усили доставките, най-вероятно употребявайки течен О2 и бутилки от районни мрежи. Тези доставки ще се нуждаят от безвредни директни направления, откакто изоставен логистичен кулоар през Полша.

" Ситуацията с доставката на О2 се приближава до доста рискова точка в Украйна. Камионите не са в положение да транспортират кислородни доставки от фабрики до лечебни заведения в цялата страна, в това число столицата Киев “, оповестиха от здравната организация. " Повечето лечебни заведения биха могли да изчерпят кислородните си ресурси в границите на идващите 24 часа. Някои към този момент са свършили. Това излага на риск хиляди животи ", предизвестяват от СЗО.

Кислородът е от значително значение за пациенти с редица тежки положения, в това число 1700-те украинци с Covid-19, намиращи се в лечебни заведения, както и тези с други сериозни болести, произлизащи от затруднения по време на бременност, раждане, сепсис, пострадвания и контузии, отбелязва Ройтерс. Ключовите болнични услуги също по този начин са застрашени от дефицит на електричество, до момента в който колите за спешна помощ, пренасящи пациенти, са в заплаха да попаднат под пресечен огън. Украйна също по този начин е изправена пред дефицит на зеолит, съставен елемент, нужен за производството на медицински О2.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1240  Седем милиона украинци са разселени от началото на войната, заяви Европейска комисия Седем милиона украинци са разселени от началото на войната, заяви Европейска комисия  Прокремълски политик в Украйна избяга от домакински арест Прокремълски политик в Украйна избяга от домакински арест  Европейски Съюз: Наблюдаваме пълномащабна война пред нашите граници Европейски Съюз: Наблюдаваме пълномащабна война пред нашите граници
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР