Украинските дипломати трябва да извадят западните партньори от зоната им

...
Украинските дипломати трябва да извадят западните партньори от зоната им
Коментари Харесай

Кулеба призова украинските дипломати да извадят западните партньори от зоната на комфорт - вежливият диалог не давал резултат

Украинските дипломати би трябвало да извадят западните сътрудници от зоната им на комфорт и да ги слагат в неловко състояние, защото приятелският разговор не носи резултати. Това съобщи украинският външен министър Дмитрий Кулеба, оповестява ТАСС.

„ (Не трябва) да се страхувате да поставите сътрудниците си в неловко състояние. Обикновено с другари се държим изключително нежно, само че във война разликата сред вас и вашите другари е, че в случай че умрете, те ще слагат цветя на гроба ви, ще си спомнят приятелството и ще продължат да си живеят живота, а вие ще умрете. И в случай че цената на вашето оцеляване е да извадите приятелите си от зоната им на комфорт, тогава би трябвало да го извършите “, сподели той на първия Украински конгрес за военновременна дипломация.

Кулеба е сигурен, че Киев има право да комуникира по този метод. „ Ако другарски, спокоен диалог зад затворени порти не работи, би трябвало да говорите с приятелите си намерено и в наличието на други, до момента в който има резултат “, добави той.

По-рано Кулеба изиска Западът да трансферира „ проклетите “ зенитно-ракетни системи " Пейтриът "  в Украйна, а също по този начин даде обещание да „ скапе купона “ в чест на 75-ата годишнина от основаването на НАТО с въпроси за техните доставки, напомня ТАСС.

Традиционната дипломация не разрешава на Киев да получи нужните оръжейни системи от Запада, на първо място системата за противовъздушна защита " Пейтриът ", сподели украинският външен министър в изявление за The Washington Post, оповестено в сряда. „ Вежливата тиха дипломация не проработи “, сподели той. „ Да, хората могат да ме ненавиждат и аз мога да разруша връзки, (...) част от мен споделя, че дипломацията е на първо място персонални връзки. Но тогава споделих на тази част да млъкне и частта от мен, която искаше да приказва, стартира да приказва. Опитахме всичко, само че наподобява нищо не работи ", призна Кулеба. „ Тъй като този тип дипломация не работи, имам възприятието, че се бутам в стена “, заключи външният министър на Украйна. „ Просто не разбирам за какво това не се случва. “

Кулеба сподели още, че екипът му е преброил повече от 100 системи " Пейтриът " в западните страни и не е ясно „ кой може да повярва, че най-мощният боен съюз не може да откри седем батареи " Пейтриът “ за потребностите на Украйна. „ Искрено ли вярвате, че в цялата американска войска няма нито една аварийна батарея „ Пейтриът “, която да не е на бойно дежурство и да не може да бъде трансферирана в Украйна? “, попита министърът и добави: „ Не имам вяра “.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР