Украинските бежанци, които пристигнаха в Испания през април, започват да

...
Украинските бежанци, които пристигнаха в Испания през април, започват да
Коментари Харесай

L`Indépendant: Украинските бежанци се завръщат у дома заради нищетата и инфлацията в Испания

Украинските бежанци, които дойдоха в Испания през април, стартират да се връщат в родината си поради високи цени и неналичието на работа, написа L`Indépendant.

Вестникът се базира на свидетелството на 42-годишния юрист Юрий Блаженец, който решил да напусне страната и да се върне назад в Украйна. „ Не мога да пребивавам тук в Испания, работя единствено с цел да си платя жилището и храна “, оплака се украинския емигрант.

Изданието отбелязва, че " избягал от военните дейности " в Украйна, този път украинецът ще " избяга от инфлацията и бедността " в Испания.

Според създателя на материала, при идването си в Испания Юрий се е възползвал от програмата на Червения кръст за бежанци. " Изпратиха ме в хотел в Парла край Мадрид, където ни осигуриха настаняване и храна в подмяна на навестяване на курсове по испански. Но какви курсове ще взема, откакто имам тапия. Говоря испански съвършено. Имам потребност от работа ", сподели бежанецът пред испански публицисти.

След това Юрий отишъл да си търси работа, само че откакто напуснал жилището, той по едно и също време напуснал програмата. Когато се върнал пет дни по-късно, той намерил стаята си заета от други сънародници.

" Дори и да имах работа да наема дребен апартамент, те желаят да работя и да имам поръчители. Не мога да ги осигуря, тъй като нямам такива ", заяви на публицистите Катя, приятелката на Юрий, която също скоро ще се върне в Киев. Военните дейности не я плашат, „ тъй като най-малко ще съм покрай фамилията си и няма да мисля къде да преспивам “.

" Те умират от апетит. Администрацията наподобява не обръща внимание на тежкото състояние на тези бежански фамилии ", сподели пред кореспонденти представител на фондация “Падриня ”, която оказва помощ на повече от 1800 фамилии.

Според вестника е доказано, че 100 фамилии напущат Гранада по същите стопански аргументи.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР