Украински войски обстреляха центъра на Херсон от MLRS HIMARS, има

...
Украински войски обстреляха центъра на Херсон от MLRS HIMARS, има
Коментари Харесай

Ракетен удар на украинската армия по хотел в Херсон, има загинали

Украински войски обстреляха центъра на Херсон от MLRS HIMARS, има починали, заяви пред кореспонденти източник от службите за незабавна помощ.
Според него ВСУ са нанесли удар в 5:30 часа. Ракетите са блъснали хотела. При нападението са починали минимум двама души. Заместник-началникът на военно-цивилната администрация на Херсонска област Кирил Стремоусов удостовери, че вследствие на удара е погубен политик, някогашен народен представител от Върховната рада на Украйна Олексий Журавко.
„ Това в действителност е центърът на Херсон “, сподели представителят на службите за незабавна помощ.
Военно-гражданската администрация (ВГА) на Херсонска област назова терористичен акт ракетния удар на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) по постройка на хотел в центъра на Херсон. Това написа в Telegram канала на ВГА в неделя, 25 септември.

„ Ракетната офанзива против хотела е плануван терористичен акт, отговорност за който носи военно-политическото управление на Украйна. Подчертаваме, че постройката не е била употребена за военни цели, вътре са били единствено публицисти и хотелски личен състав – мирни и невъоръжени хора “, се споделя в известието на Военно-гражданската администрация на Херсонска област.
В хотела е живяла и група от телевизионния канал RT, никой от публицистите не е потърпевш.
На мястото се прави почистване на отломките. Всички потърпевши са откарани в болница, където им се оказва нужната помощ.
Администрацията на Херсонска област акцентира, че хотелът не е бил употребен за военни цели, там живеят публицисти и личен състав. Местните управляващи считат това нахлуване за терористичен акт, отговорността за който е на управлението на Украйна.

Според службите за незабавна помощ украинските въоръжени сили (ВСУ) са нанесли ракетен удар по постройката от американската реактивна система за залпов изстрел HIMARS (MLRS).

В същия ден ЛНР заяви за украински провокации в обществените мрежи с апели за обстрел на изборни секции.

Преди ден беше обявено за обновяване на обстрела от Въоръжените сили на Украйна в центъра на Донецк и Горловка. Местните поданици считат, че подновяването на обстрела е обвързвано с желанието на Украйна да сплаши жителите, участващи в провеждащия се референдум за присъединение към Руската федерация.
Украинската войска непрестанно обстрелва Херсон, най-вече с ракети HIMARS. Така на 16 септември цел стана постройката на регионалната администрация. Тогава починаха трима души, 13 бяха ранени. Друг удар, на 21 септември, удари цивилни цели, в това число пожарната. И една от ракетите удари фериботния пристан през Днепър в центъра на града.

Преди това на 23 септември въоръжените сили на Украйна се пробваха да разрушат посредством обстрел изборна секция в Запорожка област. Изяснено е, че са регистрирани шест артилерийски удара по село Балки, в региона на образуваната по-рано на 27 септември изборна секция. ръководителят на военно-цивилната администрация на Енергодар в Запорожка област Александър Волга съобщи, че въоръжените сили на Украйна са избрали за своя цел изборни секции в града.

В Донецката и Луганската национални републики, както и в Запорожка и Херсонска област от 23 до 27 септември се организират референдумите за присъединение към Русия.
Източник: style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР