Украински войник от 12-а бригада на специалните сили Азов на

...
Украински войник от 12-а бригада на специалните сили Азов на
Коментари Харесай

Украинците удариха нефтена база в Луганск, вероятно с американски ракети ATACMS

Украински боец от 12-а бригада на специфичните сили " Азов " на националната армия стои до самоходно оръдие " Паладин " на фронтовата линия край Креминна, Луганска област, 28 януари 2024 година Снимка: АП/ Efrem Lukatsy

Подразделения на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) нападнаха нефтена база в Луганск, евентуално с ракети ATACMS. Това заяви ръководителят на придвижването „ Ние сме дружно с Русия “ Владимир Рогов в своя канал в Telegram, съобщи ТАСС.

„ Бойци на въоръжените сили на Украйна нанесоха удар по Луганск. Ракетите удариха нефтена база, ситуирана в града. (...) По предварителни данни нацистите са атакували мирния град с ракети ATACMS с радиус на деяние от 300 км от новата доставка на САЩ “, написа Рогов.

Снимка: ТАСС

„ Късно през нощта врагът нанесе удар върху мирния град Луганск, обстрелвайки склад в покрайнините на града ", написа в „ Телеграм “ Леонид Пасечник, началник на така наречен Луганска национална република, съобщи в това време Българска телеграфна агенция. По-късно Пасечник заяви, че били петима чиновници на обекта са откарани в болница. Всички екипи на локалното поделение на съветското министерство на изключителните обстановки са били изпратени да потушат пожара и да не позволен да се популяризира в околните здания.

Официално украинско изказване за случая няма. На видео, оповестено на уеб сайтове на съветски и украински военни блогъри, се вижда огромен пожар, пламнал на известно разстояние от жилищни здания. Украински военни блогери оповестиха за удара, като един допусна, че е осъществен с ракета.

Инфо: ТАСС, Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР