Украински военен офицер е координирал миналогодишната атака срещу газопровода Северен

...
Украински военен офицер е координирал миналогодишната атака срещу газопровода Северен
Коментари Харесай

Украински военен офицер е координирал атаката срещу Северен поток

Украински боен офицер е координирал миналогодишната офанзива против газопровода " Северен поток ", съобщи " Вашингтон пост ". 

Никой не е поел отговорност за офанзивите през септември 2022 година, които бяха осъществени край датския остров Борнхолм и раздраха три от четирите линии на системата, която доставя съветски газ за Европа.

Вашингтон и НАТО го нарекоха акт на бойкот, до момента в който Москва съобщи, че това е " акт на интернационален тероризъм ".

Роман Червински, някогашен чиновник на разузнаването, който е служил в специфичните сили на украинската войска, е управлявал екип от шестима души, само че не е възнамерявал нападението, оповестява " Вашингтон пост ", цитирайки анонимни източници от Европа, в това число от Украйна. Самият Червински отхвърля присъединяване. 

Говорител на украинските военни съобщи пред Ройтерс, че няма информация за това изказване. Украинското външно министерство и Службата за вътрешна сигурност на Киев към този момент не са дали отговор на молбите за коментар.  

Американското издание заяви също, че президентът Володимир Зеленски, който отхвърля ролята на Киев във гърмежите, не е знаел за интервенцията. Миналата седмица Зеленски размени ръководителя на силите за специфични интервенции на Украйна.

Германия, Дания и Швеция започнаха следствия за детонациите в " Северен поток ", които изпратиха облаци от метан в атмосферата вследствие на приключване, траяло няколко дни.

В момента Червински е в ареста за превишаване на пълномощията след опит през 2022 година да убеди съветски водач да дезертира към Украйна, което съгласно проверяващите е довело до смъртоносна съветска офанзива против украинска военновъздушна база.

Откровен критик на администрацията на Зеленски, Червински съобщи, че делото против него е политическо и че по време на тази интервенция е изпълнявал заповеди .

Неговият пълководец по това време, генерал-майор Виктор Ханушчак, съобщи пред украински медии по-рано тази година, че висшето военно управление е одобрило заговора за привличане на съветския водач. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР