Украински товарен самолет Ан-12 се е разбил в събота вечерта

...
Украински товарен самолет Ан-12 се е разбил в събота вечерта
Коментари Харесай

В Гърция е паднал украински товарен самолет “Антонов”, на мястото на катастрофата се чуват взривове

Украински товарен аероплан Ан-12 се е разрушил в събота вечерта западно от град Кавала в Източна Гърция, оповестява локалният ефирен канал ERT.

По предварителна информация на борда е имало екипаж от осем души.

Последният път, когато самолетът се появява на екрана на радара, е на 10 морски благи западно от Кавала. Пилотът оповестява за щета на един от четирите мотора и незабавно получава позволение за спешно кацане на летището в Кавала. Край полуостров Атон самолетът прави завой на 180 градуса, с цел да кацне, само че стартира да губи височина при разпален мотор. Предполага се, че при спускането си той се е закачил за електропровод, заради което целият регион е останал без ток.

Според ERT останките на Ан-12 са открити покрай село Палеохори в община Пангео, на 40 километра от летището в Кавала. Според очевидци самолетът се е разрушил в царевична равнища, имало е детонации.

Самолетът, благосъстоятелност на украинска компания, е изпълнявал търговски транспортен полет от Сърбия за Йордания. Гръцките медии дават номера на полета - MEM3032.

Представител на гръцката работа за гражданска отбрана в ефира на ERT допусна, че украинският аероплан Ан-12 може да е носил 12 тона муниции.

" Пожарникарите са организирали периметър към авариралия аероплан, пламъците към този момент са доста намалели. В момента военните изпращат специфична група, която би трябвало да вземе решение за опцията за потушаване на пожара. Засега ни споделиха да не се приближаваме до самолета. Там може да има муниции “, сподели той.

Според локалните медии над мястото на злополуката ще бъде пуснат специфичен дрон, с цел да се откри дали има оживели членове на екипажа. Според публицисти на всички е казано да носят защитни маски, защото от мястото на пожара се носи избрана характерна миризма.

По-късно телевизионният канал заяви, че гръцките управляващи са отвели пожарникари и публицисти на 1 километър от разрушилия се аероплан. Според него това условие е направено от щаба на пожарната. Според началника на гражданската отбрана на област Кавала Ставрос Кивракис заповедта за неотложно евакуиране на всички сили, охраняващи региона, е била дадена, защото не е била известна токсичността на товара, транспортиран от самолета. Очаква се на мястото на случая да дойде група експерти, които би трябвало да ревизират заплахата на товара и да вземат решение за по-нататъшни дейности.

Заради гъст пушек в региона на случая двама пожарникари са имали проблеми с дишането и са изпратени в болничното заведение в Кавала. Освен това беше решено да се изтеглят на безвредно разстояние жителите на най-близките села. Експлозиите са се чували на мястото на злополуката в продължение на два часа, само че по-късно на процедура са спрели. Властите се притесняват, че от там може да се отделят токсични газове.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР