Украински щурмови дронове с голям обсег на действие, изпратени от

...
Украински щурмови дронове с голям обсег на действие, изпратени от
Коментари Харесай

Киев: Дроновете ни са поразили 12 руски рафинерии от началото на войната

Украински щурмови дронове с огромен обхват на деяние, изпратени от Службата за сигурност на Украйна (СБУ), са поразили 12 съветски петролни рафинерии от началото на войната, съобщи в неделя за Ройтерс източник от украинското разузнаване.

Представители на управляващите в Краснодарска област в Южна Русия, оповестиха, че украински дронове са атакували тази нощ петролната рафинерия в Славянск, на 70 км северно от основния град в региона.

Украинският източник съобщи, че рафинерията, която преработва към 4,5 милиона тона недопечен нефт годишно и създава гориво основно за експорт, е била атакувана при интервенция, проведена от СБУ и други украински сили.

" Службата продължава да ползва тактика за подкопаване на икономическия капацитет на Русия и понижаване на притока от петродолари, които врагът насочва към войната ", сподели той. " Дронове на СБУ сполучливо нападнаха неотдавна общо 12 петролни рафинерии в Русия ", добави източникът.

Това число не включва интервенциите, реализирани от украинското военно разузнаване (ГУР), което също нападна рафинерии с дронове, означи втори източник от разузнаването.

Русия упреква Украйна, че употребява " терористични действия ", пробвайки се да саботира тридневните президентски избори. Официалните съветски медии оповестиха, че през последните седмици дронове са атакували рафинерии в голям брой региони, в това число рафинерии, благосъстоятелност на " Роснефт " и " Лукойл ".

Петролът и петролните артикули са значим източник на доходи за Русия, която ги изнася в десетки страни по света.

Киев създаде и употребява дронове с огромен обхват в опит да отвърне на Русия, която през февруари 2022 година предприе пълномащабна инвазия в Украйна и прави въздушни набези с ракети и дронове с огромен обхват на деяние, напомня Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР