Украински съд осъди днес на 12 години затвор съучастник в

...
Украински съд осъди днес на 12 години затвор съучастник в
Коментари Харесай

Украйна осъди на 12 г. затвор съучастник в убийството на бивш руски депутат

Украински съд осъди през днешния ден на 12 години затвор съизвършител в убийството на някогашен съветски народен представител, който беше сериозен към Кремъл, съобщи " Франс прес ". Бившият съветски парламентарист, комунистът Денис Вороненков, който бе потърсил леговище в Украйна, от първокласен хотел в Киев.

Съд призна виновността на Ярослав Тарасенко за съучастничество в закононарушението. Той е докарал с кола килъра на някогашния народен представител. Друг украински жител, упрекнат, че е следял Вороненков преди убийството, бе оправдан.

Вороненков бе дал своя вот в съветския парламент за анексираненето на Крим през 2014 година, само че след това стана доста сериозен към Кремъл. През 2016 година той изгуби депутатското си място и потърси леговище в Украйна. Там той свидетелства против някогашния проруски украински президент Виктор Янукович. Вороненков също така получи украинско поданство, само че съветското правораздаване го разгласи за търсене поради измами.

Предполагаемият палач на Вороненков е имал украински паспорт.

Той бе ранен тежко при престрелка с охранителя на Вороненков и умря в болничното заведение няколко часа след убийството на някогашния съветски народен представител. Украинската прокуратура упрекна съветската Федерална работа за сигурност за това закононарушение и сподели, че това е станало в съучастничество с " незаконните съветски водачи ". Кремъл отхвърли тези обвинявания и ги дефинира като неуместни. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР