Украински пробив на юг - Киев твърди, че са унищожени

...
Украински пробив на юг - Киев твърди, че са унищожени
Коментари Харесай

Киев: Пробихме руската защита на Херсон! Москва: Атаката е отблъсната

Украински пробив на юг - Киев твърди, че са унищожени съветски командни пунктове, хранилища за муниции и мостове в южната Херсонска област. Според Москва, украинската офанзива е отблъсната и украинците са понесли " тежки загуби ".
Прочетете още
Украинските сили са съумели да пробият съветската отбрана на Херсон, твърди Киев. Интензивни сражения се водят на територията на цялата област в южната част на Украйна. Има информация за унищожена съветска техника и хранилища за муниции.

" Мостовете, които се считат за съществени транспортни артерии над река Днепър, са неизползваеми за тежка военна техника. Врагът се пробва да измисли различни разновидности за прекосяване на реката. Заради терена и течението на реката обаче, построяването на понтони е допустимо единствено там, където има и мостове ", сподели Наталия Хуменюк, представител на военно командване " Юг ".

Според съветското военно министерство контраофанзивата на Киев е неуспех, предаде . 

" В резултат на разгрома на украинското нахлуване в региона на Николаев и Кривой Рог и други посоки, персонално подредено от Зеленски, съперникът понесе съществени загуби. След ефикасните дейности на съветските войски за денонощие са унищожени 48 танка, 46 БТР-а, 37 други бронирани машини, 8 пикапа с едрокалибрени картечници и повече от 1 200 украински военни ", разгласи Игор Конашенков, представител на министерството на защитата на Русия.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР