Украински официални представители днес заявиха, че са постигнали значителен напредък

...
Украински официални представители днес заявиха, че са постигнали значителен напредък
Коментари Харесай

Русия „е била изненадана“ от украинския напредък в източната част на страната

Украински публични представители през днешния ден обявиха, че са постигнали забележителен прогрес в контраофанзивата против съветските сили в североизточната част на страната и споделиха, че украински войски са прекъснали жизненоважна линия за доставки до гореща точка на фронта, съобщи Асошиейтед прес.

Съобщенията последваха няколко дни на явен украински прогрес южно от втория по величина град в страната Харков и това би могло да се трансформира в най-големия триумф на бойното поле за украинските сили, откогато те осуетиха опита на Русия да превземе столицата Киев при започване на продължаващата към този момент седем месеца война, отбелязва АП.

По-рано през днешния ден английското министерство на защитата сподели, че счита, че украинците са напреднали до 50 километра южно от Харков и разказа съветските сили към Изюм като " все по-изолирани ". " Руските сили евентуално са били сюрпризирани. Секторът беше едва укрепен, а украинските елементи са завладяли или обкръжили няколко града ", съобщи английското министерство и добави, че загубата на Купянск съществено ще се засегне съветските снабдителни линии в района.

Институтът за проучване на войната, основан във Вашингтон мозъчен концерн, също загатна огромен украински прогрес и по негова преценка Киев е завладял към 2500 квадратни километра в североизточния си пробив. Институтът сподели, че наподобява, че " дезорганизираните съветски сили (са били) застигнати от бързото украинско нахлуване ".

Москва към този момент не е коментирала или удостоверила изказванията на Украйна и нейните западни съдружници. Но Владислав Соколов, ръководителят на назначената от Русия локална администрация, сподели в своя обява в обществените медии, че управляващите в Изюм са почнали да изтеглят жителите към Русия.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР