Украински официални лица продължават да предупреждават за намерението на Русия

...
Украински официални лица продължават да предупреждават за намерението на Русия
Коментари Харесай

ISW: Русия се опитва да разсредоточи украинските войски преди нова офанзива

Украински публични лица не престават да предизвестяват за желанието на Русия да организира решителна настъпателна интервенция в Донбас през февруари и/или март. Представителят на Главното ръководство на военното разузнаване (ГУР) на Украйна Андрий Юсов съобщи на 1 февруари, че Украйна е в навечерието на дейна фаза на бойните дейности, която ще се организира през идващите два месеца.

Това написа в новата сводка на " Института за проучване на войната " (ISW). 

Юсов означи, че неприятното положение на съветската военна техника ще принуди съветското военно командване да събере сили, които да превъзхождат украинските бранители, с цел да реализиран облаги.

Украинският полковник Сергей Храбски съобщи, че Русия не разполага с задоволително сили, с цел да извърши нахлуване по цялата фронтова линия от 1500 км в Украйна и ще концентрира напъните си върху завладяването на Донецка и Луганска области.
 ISW: Путин не се е отказал да превземе Украйна
ISW: Путин не се е отказал да превземе Украйна

Русия не се готви да договаря за мир

Известен съветски блогър означи, че вероятността за съветска настъпателна интервенция наподобява не провокира суматоха измежду украинските сили, които не престават да построяват своите контраофанзивни проекти. ISW заяви на 31 януари, че украинските военни са удостоверили желанието си да стартират огромни контранастъпателни интервенции до лятото на 2023 година

Руският президент Владимир Путин може да слага условия за по-нататъшни съветски трансгранични набези в североизточни региони на Украйна, евентуално в опит да продължи вътрешните осведомителни интервенции и да приковава украинските сили към северните гранични региони.

, с цел да разиска възобновяване на жилищната инфраструктура в Крим, Белгородска, Брянска и Курска области след " обстрел от неонацистки формирования ".

Путин означи, че неговата администрация дава приоритет на прекратяването на украинския обстрел на граничните региони, само че че тази задача е работа на военното ведомство.
 Украйна: Русия приготвя нови офанзиви
Украйна: Русия приготвя нови офанзиви

Заплахата от въздушни и ракетни удари остава в цяла Украйна

Фокусът на Путин върху хипотетичната заплаха от украински обстрел на граничните райони евентуално служи на двойна цел. Той предизвиква осведомителна интервенция, предопределена да показа войната в Украйна като екзистенциална опасност за съветските жители , с цел да генерира вътрешна поддръжка за продължителна война. ISW заяви за предходни способи, посредством които съветските управляващи са взели участие в тази осведомителна интервенция.

Путин може също да слага условия за ескалиране на трансгранични набези , с цел да отвлече вниманието и разпръсне украинските сили от сериозните оси на нахлуване , като ги приковава към североизточните гранични региони. ISW продължава да прави оценка, че съветска инвазия от Беларус е извънредно малко евентуална и продължаващата осведомителна интервенция за приковаване на украински войски към северната украинско-беларуска граница наподобява се проваля, защото украинските публични лица от ден на ден правят оценка, че това непредвидено събитие е малко евентуално.

Заплахата от трансгранични нападения от Белгородска, Брянска и Курска области в Северна и Североизточна Украйна евентуално е опит да се принуди Украйна да разположи лимитирани детайли в тези региони за отбрана против сходни офанзиви, като по този метод разпръсне украинските войски до известна степен преди евентуална съветска настъпателна интервенция през идващите месеци.  

Кремъл евентуално се възползва от опцията да дискредитира Игор Гиркин, изтъкнат сериозен глас в съветското националистическо пространство и някогашен съветски офицер, след разногласието му с финансиста на " Вагнер " Евгений Пригожин. Руският пропагандист Владимир Соловьов упрекна Гиркин в безволие след решението му да се отдръпна от Славянск, Донецка област, през юли 2014 година

Това е постоянно срещана рецензия, която враговете на Гиркин насочат към него. Забележките на Соловьов повтарят продължаващите старания на Пригожин да нападна Гиркин в съветското осведомително пространство, което ISW разгласи като опит за подкопаване на патронажните мрежи на Гиркин и въздействието му измежду съветските ултранационалисти.

Свързани с " Вагнер " блогъри също показват Гиркин като страхливец посредством споделени изявленията с хора , които настояват, че са познати на Гиркин.

ISW по-рано допусна, че рецензиите на Пригожин към Гиркин евентуално ще бъдат от изгода за Кремъл, който ще се възползва от тази опция да дискредитира разпален критик на съветския президент Владимир Путин.

Руските публични лица възнамеряват да предложат мораториум върху закона за публичните поръчки, с цел да опростят процедурите за харчене на фона на все по-скъпите военни старания. Председателят на Руския съвет на федерацията Валентина Матвиенко съобщи на 1 февруари, че има намерение да инструктира заместник-председателя Николай Журавльов да призове съветското държавно управление да наложи мораториум върху закона за публичните поръчки до приключването на войната в Украйна, тъй че съветските чиновници да могат бързо да разпределят средства.

Матвиенко съобщи, че мораториумът върху закона за публичните поръчки ще разреши на съветските райони да вземат ускорени решения за започване на строителни планове за инфраструктурни, обществени и други обекти.

Матвиенко съобщи, че ще повдигне въпроса пред съветския министър председател Михаил Мишустин и че актуалният развой на публични поръчки, очакван от закона, ще попречи на някои средства от годишния бюджет да бъдат налични до юни или юли 2023 година

Руски публични лица евентуално са предложили мораториума в отговор на необятно публикуваните проблеми с доставките, които усложняват необятно публикуваните проблеми с провизиите в съветската войска. Руски чиновници евентуално са под напън от Кремъл да разрешат проблемите с публичните поръчки допустимо най-скоро, и имат вяра, че премахването на откритите процеси на публични поръчки ще облекчи тези проблеми. Отказът на Кремъл да сложи съветската стопанска система на бойна нога сътвори огромни несъответствия сред изискваните хранителни запаси и способността на съветското държавно управление и стопанската система да дават желаните материали. Облекчаването на процесите на възлагане на публични поръчки е малко евентуално да позволи това противоречие.

Предложеният мораториум евентуално ще разреши на съветските чиновници да харчат пари без естествен контрол, което също евентуално ще разреши на към този момент необятно публикуваната съветска корупция да процъфтява, като в допълнение подкопава напъните за разрешаване на проблемите с публичните поръчки. Матвиенко може също по този начин да има връзки с финансиста на " Вагнер " Евгений Пригожин и нейното предложение за разхлабване на процедурите за разходване може да разреши на фигури, свързани с неконвенционални и паралелни военни структури, да финансират по-добре своите старания.

Групата " Вагнер " може да е забавила напъните си за набиране на пандизчии през предходните месеци . Руската федерална пенитенциарна работа разгласява статистика на 1 февруари, която демонстрира, че намаляването на общия брой пандизчии в Русия се е забавило от ноември 2022 г. Статистиката демонстрира, че броят на съветските пандизчии е намалял с 6000 сред ноември 2022 година и януари 2023 г . спрямо понижение от 23 000 сред септември и октомври 2022 година, когато групата " Вагнер " организира акцията си за набиране на пандизчии.
 ISW: Редовна съветска войска заменя изтощените елементи на
ISW: Редовна съветска войска заменя изтощените елементи на " Вагнер "

Съмнителни са огромните съветски офанзиви до пролетта

Репутацията за ангажиране на вербувани пандизчии в мощно изтощителни човешки вълнови офанзиви в Източна Украйна евентуално е породила опозиция измежду съветските пандизчии против напъните за набиране на групата. Пригожин укрепва репутацията на групата " Вагнер " като работа с доста жертви посредством непрекъснати мнения, които показват службата в групата като наказване, като последно заплашва съветски публицист със работа в звено на група " Вагнер ", ситуирано в региона на Бахмут.

Вероятното ексцентрично физическо положение на по-голямата част от съветските пандизчии за военна работа евентуално също лимитира напъните на групата за набиране на пандизчии. Евентуалният спад в акцията за набиране на пандизчии от групата Вагнер може да е знак, че съветското министерство на защитата (МО) има намерение да в профил групата Вагнер в бъдещи настъпателни интервенции в Украйна и по този метод групата Вагнер към този момент не се нуждае от огромен брой наказани доброволци за висок ритъм на офанзиви с вълна на човек.

Бивши бойци от групата " Вагнер " в допълнение потвърдиха, че съветското държавно управление евентуално превантивно заличава досиета и дава помилвания на наказани, които непринудено работят в групата Вагнер в Украйна. Независимият съветски издател " Медиазона " направи изявление с наказан, служил в групата " Вагнер " в Украйна и по-късно избягал, който съобщи, че е подписал документи за опрощение с групата " Вагнер ", преди да напусне пандиза.

Бившият войник на групата Вагнер съобщи, че се е върнал в Русия, с цел да откри, че престъпното му досие е заличено и че не е трябвало да минава през формален развой на преразглеждане с групата " Вагнер " или съветските управляващи по въпроса, което допуска, че съветското държавно управление го е освободило авансово опрощение и изтриване на досието му, преди да стартира да служи в групата в Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери на 27 януари, че съветският президент Владимир Путин издава предварителни помилвания за наказани, които служат в съветските интервенции в Украйна.

Руското МО продължава да търпи рецензии за неразбираемия статут на доброволческите формирования. Руски милиблогъри подлагаха на критика съветското Министерство на защитата за решението да се заеме с обезпечаването на доброволчески формирования толкоз късно във войната в Украйна и настояват, че неналичието на задълбочено законодателство, изясняващо статута на доброволческите формирования, ще продължи да усложнява тяхното обезпечаване.

Руски блогър твърди, че районните съветски управляващи са основали отряди от доброволчески батальони и са виновни за тяхното доставяне, както ISW заяви по-рано.

Руските районни управляващи евентуално са изчерпали доставките и средствата, с цел да продължат снабдяването на тези доброволчески батальонни отряди, което е довело до общия им крах като жизнеспособни съветски формирования в Украйна. Руски блогъри настояват, че съветските публични лица би трябвало бързо да надграждат върху члена от ноември 2022 година, признаващ доброволческите формирования във федералния закон за защитата, с цел да разрешат проблемите с тяхното доставяне.

Подгрупа съветски блогъри са били мощно ангажирани с разнообразни съветски доброволчески формирования в предишното и евентуално ще продължат да подлагат на критика съветското МО по въпроси, произлизащи от неразбираемия им статут.
 Русия и Беларус организират щабна подготовка на войските си
Русия и Беларус организират щабна подготовка на войските си

Целта е обезпечаване на военната сигурност на съюзната страна

За край се отделя място и на беларуското присъединяване. 

Съобщава се, че беларуските сили експлоатират обезпечените от Русия системи " Искандер " от 1 февруари. Министерството на защитата на Беларус (МО) съобщи, че беларуските военнослужещи са почнали изцяло самостоятелна употреба на обезпечените от Русия системи " Искандер ", а самостоятелната беларуска мониторингова група The Hajun Project заяви че 465-та ракетна бригада ръководи системите.

Министерството на защитата на Беларус съобщи, че беларуските военнослужещи са минали образование по какъв начин да употребяват системите в Руската федерация и сега организират практическо образование по системите на беларуски полигони.

Беларуският президент Лукашенко съобщи на среща с съветския президент Владимир Путин на 19 декември 2022 година, че Русия ще достави комплекси " Искандер " на Беларус.

Руската доставка на системите " Искандер " в Беларус евентуално има за цел да принуди Беларус към спомагателни ограничения за интеграция с Русия в подтекста на съюзната страна, изключително в региона на защитата.

Беларуските и съветските сили може да са завършили взаимните тактически авиационни учения към 1 февруари. Министерството на защитата на Беларус съобщи на 1 февруари, че командващият Военновъздушни сили на Беларус полковник Андрей Лукянович е връчил награди на участниците в взаимните тактически летателни учения на военното летище Мачулищи в Минска област.

Беларуското МО в началото съобщи на 8 януари, че беларуските и съветските авиационни елементи, които са част от Регионалната формация на силите (RGV), ще проведат ученията от 16 януари до 1 февруари. Нито беларуски, нито съветски публични лица са оповестили публично, че взаимните тактически авиационни учения обаче завършиха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР