Украински медицински заведения изхвърлят неизползвани ваксини срещу COVID-19, след като

...
Украински медицински заведения изхвърлят неизползвани ваксини срещу COVID-19, след като
Коментари Харесай

Украйна изхвърля неизползвани коронавирус ваксини заради пропуснати ваксинации

Украински медицински заведения изхвърлят неизползвани ваксини против COVID-19, откакто лекари не се явиха на личните си имунизации , обявиха депутатите от ръководещата партия в понеделник, оповестява " Ройтерс ".

Украйна таман стартира да имунизира своите 41 милиона жители, откакто предходната седмица получи първата партида от 500 000 дози AstraZeneca , създадени от Индия, само че е изправена пред ваксинен песимизъм , предхождащ пандемията.

Правителството даде приоритет на медицинските служащи от първа линия, само че цитира статистика, която демонстрира, че 47% от украинците не желаят имунизацията .

" За нас е значимо да разберем, за какво лекарите отхвърлят да бъдат имунизирани ", разяснява Александър Корниенко, ръководителят на партията " Слуга на народа " на президента Владимир Зеленски.

" Това е доста неприятно, само че няма друга опция... в случай че човек не се появи, флаконът може да е отворен 2-3 часа , след което би трябвало да се изхвърли ", разяснява ръководителят на парламентарния здравен комитет Михайло Радуцки.

Общо 3141 дози са сложени на 28 февруари , в това число единствено 90 през последните 24 часа , демонстрират данните на министерството на опазването на здравето.

Здравният министър Максим Степанов съобщи, че държавното управление работи, с цел да подсигурява, че имунизациите няма да бъдат изхвърляни, добавяйки, че това се е случвало и в други страни . В понеделник той е имунизиран по малкия екран и съобщи, че и Зеленски скоро ще се ваксинир а.

" Доказах със личен образец, че имунизацията, с която се имунизираме е безусловно безвредна , това е ефикасна ваксина ", сподели той.

Значителна част от популацията на Украйна, сходно на доста постсъветски републики , обичайно се пази от ваксини, страхувайки се от странични резултати от некачествени медикаменти. Подобно съмнение разреши на огнище на морбили да прерасне в зараза през 2019 година

Случаите на COVID-19 се ускориха след мъртвило по време на строго блокиране при започване на годината, изключително в Киев и Западна Украйна, където държавното управление сътвори мобилни лечебни заведения, с цел да се оправи с изострен скок в случаите. Към 1 март Украйна е записала 1,3 милиона случая с 26 050 смъртни случая от COVID-19.

" В северния град Чернигов единствено 87 от 280 лекари се съгласиха да бъдат имунизирани ", съобщи секретарят на градския съвет на 24 февруари.
 Украйна забрани потребление на ковид ваксини от
Украйна забрани потребление на ковид ваксини от " агресора " Русия

Забранява се регистрирането на ваксини от " страни агресори "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР