Украински хакери похитиха техническа документация за 500 обекта на руското

...
Украински хакери похитиха техническа документация за 500 обекта на руското
Коментари Харесай

Украински хакери се сдобиха с документация за 500 руски военни обекта

Украински хакери похитиха техническа документи за 500 обекта на съветското министерство на защитата, заяви Униан с позоваване на източници от правоохранителните органи.

Уточнява се, че хакери от групата Blackjack, за които се счита, че са свързани със Службата за сигурност на Украйна, са разрушили базата данни на съветско държавно дружество, което строи военни обекти по цялата територия на Русия.

" Украинските кибервоини смъкнаха над 1,2 терабайта данни от Главното военно-строително ръководство за специфични обекти. Това са над 500 паспорта на военни обекти на министерството на защитата на Русия: оръжейни арсенали, площадки за зенитно-ракетни комплекси, щабове, казарми, в това число ситуирани на окупираните от врага територии на Украйна, както и друга техническа планова документи. " – оповестяват източниците на организацията.

Вследствие на хакерската офанзива 7 сървъра на съветското военно-строително ръководство към този момент не действат, а над 150 компютъра на негови чиновници са кодирани.

" Фактически съветските спецстроители останаха без целия си масив от данни и аварийни копия на информацията. Сега ще би трябвало да строят новите обекти по памет. " – означават източниците.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР