Украински губернатор предупреди за влошаващите се условия на живот в

...
Украински губернатор предупреди за влошаващите се условия на живот в
Коментари Харесай

Украински губернатор предупреди за влошаване на условията на живот в Северодонецк


Украински губернатор предизвести за влошаващите се условия на живот в Северодонецк, който преди две седмици беше превзет от съветските сили, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6308
В града няма вода и електричество, канализационната система не работи, а телата на починалите се разлагат в жилищните здания, съобщи той.

Губернаторът на Луганск Сергей Гайдай сподели през днешния ден, че съветските сили са почнали разхвърлян артилерийски обстрел, пробвайки се да затвърдят завоеванията си в източната украинска Луганска област.

" Луганска област не е изцяло превзета, макар че Русия употребява целия си боеприпас, с цел да реализира тази цел ", каза  Гайдай пред Асошиейтед прес. " Ожесточени борби се водят в няколко села, намиращи се на границата на региона. Руснаците разчитат на танкове и артилерия, с цел да напреднат, оставяйки след себе си единствено опожарена земя ", добави той.

Междувременно окупираният Северодонецк " е на ръба на филантропична злополука ", написа губернаторът в обществените мрежи.

" Руснаците изцяло са унищожили цялата сериозната инфраструктура и не са в положение да оправят каквото и да е било ", уточни той.

Руският президент Владимир Путин предизвести Киев бързо да одобри изискванията на Москва или да се готви за най-лошото.

" Всички би трябвало да знаят, че значително към момента не сме почнали нищо съществено ", съобщи през вчерашния ден Путин на среща с членове на съветския парламент.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че тези думи на Путин са реакция на изказванията на украинските управляващи и техните западни съдружници, че Русия понасяла загуби на бойното поле. 

" Потенциалът на Русия е толкоз огромен, че единствено дребна част от него е бил употребен по време на специфичната военна интервенция ", съобщи през днешния ден Песков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР