Украински деца, настанени в Монтанско, не изявяват желание да посещават

...
Украински деца, настанени в Монтанско, не изявяват желание да посещават
Коментари Харесай

Украински деца, настанени в Монтанско, не изявяват желание за детска градина или училище

Украински деца, настанени в Монтанско, не изявяват предпочитание да посещават учебно заведение или детска градина.
5-годишно дете от Украйна е получило леговище в Лом, а в Берковица са настанени деца на 5 и 13 години. Те са получи карти за краткотрайна протекция.
„ Засега нито едно от тях не е изявило предпочитание да посещава детска градина или училище”, заяви Персияна Петкова, старши специалист „ Предучилищно образование” в Регионалното ръководство на образованието в Монтана.
За задачата се подава заявление. Указанията са поместени на интернет страницата на РУО.
"При вероятно предпочитание от тяхна страна, децата и учениците от тези фамилии ще бъдат ориентирани след подадено заявление към съответната просветителна институция. Имаме подготвеност. Преди една седмица Регионалното ръководство изиска информация от просветителните институции и детските градини за подготвеност. Готови са преподавателите и ще окажат всякаква поддръжка - и психическа, и просветителна за вероятно продължение на образованието в България ", добави тя.
Украинските деца избират да се образоват онлайн, стана ясно от извършена среща в просветното министерство.
"Тяхната просветителна система има доста добра процедура в онлайн образованието. Те избират по този метод да продължат образованието си, защото, продължавайки онлайн образование, те могат да завършат съответната степен или клас. Ако продължат образованието си в България, ще би трябвало да се върнат една година обратно ", изясни Пресияна Петкова.
В идващите дни се чакат да дойдат още 20 фамилии с деца от Украйна. Те ще бъдат настанени в Младежкия образователен център в село Боровци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР