Украински депутати и техни колеги от САЩ и други страни

...
Украински депутати и техни колеги от САЩ и други страни
Коментари Харесай

Призоваха за санкциониране на Филип Кирков и Стивън Сегал

Украински депутати и техни сътрудници от Съединени американски щати и други страни разгласиха апел описът със глобите на Запада против Русия да бъде уголемен и към него да се прибавят още дейни поддръжници на режима на Владимир Путин. В това число влизат роденият в България съветски певец Филип Киркоров и американският актьор Стивън Сегал, който от години е с съветско поданство.

Писмото на депутатите е отправено към държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и към висшия представител на Европейски Съюз по външна политика и въпросите за сигурност Жозеп Борел. Съставен е от оферти за санкциониране на 6 лица, като финален в листата е Киркоров.

За него написа, че е „ прочут съветски музикален реализатор, който интензивно поддържа геноцидната война на Русия “. Припомня се, че Киркоров е пял пред съветски бойци в окупирания през 2014 година полуостров Крим и че е провеждал срещи с бойци на Москва, ранени във войната в Украйна. Освен това изпълнителят поддържа войната на диктатора Путин по съветската държавна телевизия.



Отбелязва се също, че Киркоров има къща в Маями и е бил видян там през август 2022 година

Наскоро името на Филип Киркоров бе забъркано в публичен скандал и у нас, откакто стана ясно, че ще взе участие в юбилейния концерт на българския дует „ Ритон “ в зала 1 на НДК на 3 ноември. В обществените мрежи беше основана организация за митинг и по-късно от „ Ритон “ оповестиха, че руският артист няма да се включи в събитието.

Относно Стивън Сегал в писмото написа, че обществено е подкрепил съветската война против Украйна, утвърждава нападателната окупационна политика на Путин и припознава Крим като съветска територия. Припомня се, че през 2016 артистът получи съветско поданство.

Припомняме, че през август 70-годишната екшън звезда посети съмопровъзгласилата се Донецка национална република, за да снима филм за „ войната в Донбас “. Назначеният от Кремъл локален началник Денис Пушилин тогава цитира думи на Сегал, който декларирал, че светът трябвало да знае „ истината “ за войната.

Сегал е специфичен представител по въпросите за руско-американските филантропични връзки. През 2021 година артистът се причисли към политическата партия „ Справедлива Русия – За истината “. Това е ляво-центристка социалдемократическа групировка, която е лоялна на Кремъл, макар че официално е в съпротива.

Останалите имена в писмото, за които се предлага санкциониране, са: Владимир Лисин – притежател на най-голямото съветско металургическо дружество NLMK; Франц Адамович – член на Върховния съвет на ръководещата партия „ Единна Русия “; Андрей Анатолийович – секретар на Генералния съвет на „ Единна Русия “; Евгений Виталийович – така наречен губернатор на район Запорожие, който бе нелегално анексиран от Путин.

Писмото е подписано от американските конгресмени Стив Коен и Джо Уилсън, Олексий Гончаренко от Украйна, Еерик Крос от Естония, Петрас Аустревичус от Литва, Аркадиуш Муларджик от Полша.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР