Украински депутат, работещ за руските власти, е бил убит в

...
Украински депутат, работещ за руските власти, е бил убит в
Коментари Харесай

Убиха жестоко украински депутат, подкрепящ Русия

Украински народен представител, работещ за съветските управляващи, е бил погубен в окупираната от Москва южна част на Украйна, оповестяват съветски следователи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Първоначални данни от следствието демонстрират, че 33-годишният Олексий Ковальов е бил убит в дома си, оповестиха съветски следователи в " Телеграм ". Приятелката на депутата също е била убита при нападението. Тя е била намушкана с нож и е умряла в болничното заведение, споделиха пък украински източници.

Няколко украински депутати оповестиха за гибелта на Ковальов, който оцеля след гърмеж през юни.



Бизнесменът Ковальов бе определен за член на Върховната Рада (украинския еднокамарен парламент) посредством директен избор с мандат от Херсонска област като част от президентската партия " Слуга на народа ".

При завръщането си в Херсонска област през април той бе изпъден както от партията, по този начин и от парламентарната група, поради съмнения в съдействие с Москва, а от прокуратурата започнаха следствие против него за държавна измяна. В следения от Русия Херсон Ковальов заемаше поста на заместник-председател на окупационните управляващи, както и поста на министър на селското стопанство.



Русия пое контрола над съвсем цяла Херсонска област, намираща се в Южна Украйна, след началото на нашествието на 24 февруари.

През последните седмици е имало няколко офанзиви против украинци, работещи за съветските управляващи, посочи ДПА.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР