Украински депутат под криминално разследване за почивка на Малдивите

...
Украинските власти разследват дали член на парламента е нарушил закона,
Коментари Харесай

Украинските власти разследват дали член на парламента е нарушил закона, когато е отишъл на семейна почивка на Малдивите.

Длъжностните лица имат забрана да пътуват в чужбина на почивка, докато мъжете в наборна възраст се нуждаят от специално разрешение, за да напуснат страната.

Службата за сигурност образува наказателно дело, за да прецени дали Юрий Аристов е дал невярна информация на властите.

Той може да получи до три години затвор, ако бъде признат за виновен, разследване казват ators.

Държавното бюро за разследване (SBI) и Службата за сигурност на Украйна са образували наказателно дело, за да установят дали г-н Аристов е дал невярна информация при кандидатстването си за напускане на страната.

SBI каза, че първоначалните разследвания са открили че г-н Аристов е бил на частния остров Итаафуши на Малдивите в средата на юли със съпругата и децата си, когато е регистриран като в отпуск по болест.

Той е бил в чужбина от 5 юни до 22 юли, като първо е заминал за тридневна командировка в Полша. Той беше забелязан за първи път на Малдивите от украински медии.

Украинската война в карти: Русия се прицелва в зърнени съоръжения „Ние вярваме и чакаме“ – украинци на фронтовата линия

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди държавните служители в реч във вторник, че всяко предателство на интересите на страната ще предизвика „ярост“.

„Когато непрекъснато виждате и усещате моралната сила, придобита за Украйна от нашите воини, нашия народ, който прави всичко възможно и невъзможно за победата и запазването на свободата, всяко вътрешно предателство, всяка „плажна почивка“ или всяко лично обогатяване вместо интересите на Украйна предизвиква най-малкото гняв“, каза той.

Г-н Аристов е подал оставка, която ще бъде обсъдена на следващата парламентарна сесия, каза председателят на парламента Руслан Стефанчук във Facebook.

Няколко високопоставени украински служители подадоха оставки по-рано тази година, след като г-н Зеленски започна кадрова промяна в неговото правителство. Напускането им дойде, когато Украйна започна широка антикорупционна кампания.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР