Украински безпилотен самолет днес е ударил склад за петрол в

...
Украински безпилотен самолет днес е ударил склад за петрол в
Коментари Харесай

Украинска атака с дрон срещу петролно депо в Русия предизвика огромен пожар

Украински безпилотен аероплан през днешния ден е блъснал склад за нефт в Западна Русия, което е провокирало голям пожар, заяви Асошиейтед прес. Това се случва в миг, когато силите на Киев явно уголемяват офанзивите си на съветска територия преди започването на третата година от войната. Същото хранилище беше ударено от украински дрон през май предходната година.

Четири петролни резервоара с обща съдържимост 6000 куб. м са били подпалени, откакто дронът е достигнал Клинци - град с население към 70 000 души, ситуиран на към 60 км от украинската граница, заяви локалният губернатор, представен от ТАСС.

Ударът явно е последният от засилените в последно време старания на Украйна да изнерви руснаците и да подкопае изказванията на президента Владимир Путин, че животът в Русия тече обикновено преди президентските избори на 17 март, показва АП.

Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание да удари повече цели в съветските гранични региони през тази година. Противовъздушната защита на Русия е съсредоточена в окупираните райони на Украйна, настояват публични лица от Киев, което прави по-отдалечените цели вътре в Русия уязвими на фона на това, че  Украйна създава дронове с по-голям обхват.

Руският град Белгород, който също е покрай украинската граница, анулира обичайните си православни празненства за Богоявление в петък заради опасността от украински удари с дронове.

Украински медии, цитирайки чиновник на разузнаването, оповестяват, че през днешния ден украински дронове са атакували и фабрика за произвеждане на барут в Тамбов, на към 600 км южно от Москва.

Противовъздушната защита в Клинци електронно е заглушила дрона, само че той е пуснал взривния си товар върху оборудването, съобщи губернаторът на Брянска област Александър Богомаз. По думите му няма потърпевши. Същото хранилище беше ударено от украински дрон през май предходната година.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР