Украински бежанци могат да бъдат изпратени в Руанда, ако пътуват

...
Украински бежанци могат да бъдат изпратени в Руанда, ако пътуват
Коментари Харесай

Лондон може да изпрати украински бежанци в Руанда

Украински бежанци могат да бъдат изпратени в Руанда , в случай че пътуват до Обединеното кралство без позволение. Това съобщи английският министър председател Борис Джонсън, представен от " Гардиън ".

Той направи изказването по време на посещаване в столицата на Руанда Кигали.

Там, министър председателят също по този начин прикани страните от НАТО и Г-7 да не се помиряват с " неприятен мир " в спора сред Украйна и Русия, като съобщи, че това ще докара до ескалация от военната машина на Владимир Путин.

Преди това Джонсън сподели, че вероятността украински бежанци да бъдат изпратени в Руанда по спорната държавна скица, разкрита през април, " просто няма да се случи ".

" Мисля, че даваме 130 000 визи на украинците и те имат най-малко два доста положителни маршрута за идване в тази страна. Но в случай че идвате тук незаконно, вие пречите на всички, които го вършат законно. Това е полуда. Така че се притеснявам, че отговорът е, допускам, да, на доктрина това може да се случи. Но мисля, че е доста малко евентуално. ", сподели той.

Припомняме, че проектите на Лондон да изпраща мигранти в Руанда срещнаха отпор. Първият полет бе спрян, а английските управляващи остро скастриха институции за превишаване на правата им.

Европейският съд по правата на индивида надвиши пълномощията си, блокирайки опита на Англия да депортира бежанци в Руанда тази седмица. Това съобщи английският вицепремиер и министър на правораздаването Доминик Рааб.

Той дефинира като неприемливи смъртните закани в обществените мрежи към юристи по правата на индивида. Министърът обаче съобщи, че английският Закон за правата на индивида е довел до " промишленост " от юристи, насърчаващи " разтегливи тълкувания " на закона от името на своите клиенти.

Въпреки че в понеделник английският апелативен съд постанови, че първият полет за депортиране на мигранти за Руанда, проведен от английското Министерство на вътрешните работи, може да се реализира на 14 юни, в последна сметка той беше анулиран, минути преди самолетът да отлети.

Късна интервенция на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) докара до нови провокации в съдилищата на Обединеното кралство.

Решението за прекачване на мигранти от Англия в Руанда е част от политика, която съгласно държавното управление е предопределена да разбие мрежите за трафик на хора и да спре потока от мигранти през Ламанша .


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР