Украинската ядрена агенция Енергоатом съобщи за безпрецедентна кибератака срещу своя

...
Украинската ядрена агенция Енергоатом съобщи за безпрецедентна кибератака срещу своя
Коментари Харесай

Украинската ядрена агенция съобщи за безпрецедентна кибератака от Русия


Украинската нуклеарна организация " Енергоатом " заяви за " невиждана " хакерска атака против своя уеб страница, оповестява " Франс прес ".
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 921
Уточнява се, че активността й не е била нарушена.

" На 16 август 2022 година беше осъществена най-мощната хакерска атака от началото на съветската инвазия против уеб страницата на " Енергоатом ", осведоми операторът в " Телеграм ".

В известието се показва, че офанзивата е била осъществена от съветска територия.

По данни на " Енергоатом " съветските хакери са употребявали повече от 7 милиона интернет бота, с цел да нападат интернет страницата в продължение на три часа. Нападението обаче " не оказа доста въздействие върху работата на уеб страницата на " Енергоатом ".

Руски канал в Telegram, наименуван " национална киберармия ", към обяд през вчерашния ден прикани своите почитатели да нападат уеб страницата на украинския нуклеарен оператор.

Кибератаката идва в миг, когато се ускорява напрежението към Запорожката атомна електроцентрала в Южна Украйна - най-голямата в Европа. Тя беше завладяна от Русия по време на нахлуването й в Украйна. През последните дни централата беше обстрелвана, като и Москва, и Киев се упрекваха взаимно, че основават предпоставки за нуклеарна повреда.

Киев отхвърля да е нанасял удари по оборудванията на централата и твърди, че съветските войски организират " интервенции под непознат байрак " и сами я обстрелват, с цел да обвинят Украйна.

От своя страна непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя предизвести, че демилитаризацията на Запорожката АЕЦ, препоръчана от генералния секретар на Организация на обединените нации, ще я направи по-уязвима, защото че съветските войски " охраняват " централата, в това число от терористи.

Впоследствие от окупационната администрация на Запорожка област обявиха, че управлението на Организация на обединените нации и ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз би трябвало да разгласят не демилитаризация, а да вкарат режим на тишина и да плануват освен наказания за нарушаването му, само че и най-строги наказания за обстрел на атомни електроцентрали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР