Украинската страна подготвя големи провокации или силово решение на въпроса

...
Украинската страна подготвя големи провокации или силово решение на въпроса
Коментари Харесай

Сергей Шойгу: Украйна готви големи провокации или силово решение на въпроса за Донбас

Украинската страна приготвя огромни провокации или силово решение на въпроса за Донбас. Това съобщи министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу в понеделник на съвещание на Съвета за сигурност на Русия, представен от TACC и Агенция " Фокус ".

„ Това допуска, че се приготвят огромни, съществени провокации или се приготвя боен вид за решение на въпроса с Донбас “, сподели Шойгу.

Той означи, че признаците за силово решение включват смяна в местоположението на тежката техника и артилерия, смяна в радиочестотите на диалозите на украинските елементи. " Освен това, несъмнено, всичко, което е обвързвано с тази активност на фронтовата линия. Имам поради обстрела ", добави Шойгу.

Според него дейностите на Украйна демонстрират опция за провокации или боен сюжет в Донбас. „ Като цяло обстановката е извънредно напрегната. От 14 февруари следим дейната фаза за привеждането на войските в най-високото от всички равнища на бойна подготвеност. Това демонстрира, че или се приготвят огромни съществени провокации, или за силов вид за решение на въпроса с Донбас ", сподели Шойгу.

Шойгу добави още, че изказването на Зеленски за желанието на Украйна да върне статута си на нуклеарна страна е извънредно рисково. „ Искам да насоча вниманието на членовете на Съвета за сигурност към изказването на господин Зеленски, че те оферират и биха желали да си възвърнат статута на нуклеарна страна, няма да кажа страна, само че страна. Това е извънредно рисково по няколко аргументи ", сподели той.

Министърът на защитата на Русия заяви, че украинските военни са обстрелвали Донецк 107 пъти в интервала 19-20 февруари.

„ През интервала 19-20 февруари са осъществени над 107 обстрела, над 70 от които са с тежко въоръжение – 122-мм оръдия, минохвъргачки. В резултат на дейностите както на диверсионни групи, по този начин и на артилерийски дейности в град Донецк в действителност няма вода. През нощта (е имало) общо над 40 обстрела във всички направления “, сподели той.

Според Шойгу, що се отнася до Луганск, там няма газ в 2/3 от града.

„ Всъщност всички хора, които живееха в зоната на контакт, която съществуваше, бяха принудени да се изтеглят. В същото време дребна част от хората, които към момента са принудени да работят там и остават там, тъй като има предприятия с непрестанен цикъл, за жалост страдат “, сподели министърът на защитата на Руската федерация.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР