Украинската страна е готова да осигури движението на цивилни по

...
Украинската страна е готова да осигури движението на цивилни по
Коментари Харесай

Започна евакуацията от украинския град Суми

Украинската страна е подготвена да обезпечи придвижването на цивилни по филантропичния кулоар от Суми до Полтава . Това заяви във вторник вицепремиерът на Украйна и министър на реинтеграцията на неконтролираните територии (Донбас и Крим-бел.ред.) Ирина Верещук, представена от ТАСС.

Според нея във вторник би трябвало да се отвори филантропичен кулоар за град Суми, публично утвърден от съветското министерство на защитата в писмо до Международния комитет на Червения кръст (МКЧК). " Маршрутът на филантропичния кулоар за евакуация на хора е: Суми - Голубовка - Лохвица - Лубни - Полтава. Други направления не бяха контрактувани ", сподели Верещук във видеообръщение.

Чуждестранните студенти, в това число от Индия и Китай, би трябвало да бъдат евакуирани от украинския град Суми по филантропичния кулоар във вторник, сподели вицепремиерът на Украйна.

Първите рейсове с поданици на Суми се готвят да изоставен града в посока Полтава. Това се потвърждава от фрагменти, оповестени в канала " Телеграм " на украинското издание " Страна ".

По-рано формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков сподели, че, открити са филантропични коридори от Киев, Чернигов, Суми, Харков и Мариупол.
 Украйна отсрочва евакуацията на цивилни от Мариупол
Украйна отсрочва евакуацията на цивилни от Мариупол

Обвиняваt Русия, че е възобновила военните дейности

Досега към този момент два пъти се афишират филантропични коридори за извеждане на мирните поданици от южния украински град Мариупол, само че те по този начин и не бяха открити, като двете страни се упрекват взаимно за тяхното пропадане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР