Украинската столица отново влезе в класацията на градовете с най-замърсен

...
Украинската столица отново влезе в класацията на градовете с най-замърсен
Коментари Харесай

Киев отново е сред градовете с най-мръсен въздух

Украинската столица още веднъж влезе в класацията на градовете с най-замърсен въздух, регистрира уеб сайтът IQAir, който следи за качеството на въздуха в огромните градове.
В момента Киев се подрежда на четвърто място в света по нечист въздух. Индексът на замърсяване е 150 при норма 50, оповестява уеб сайтът. С най-голям „ рейтинг “, съгласно класацията, е Чианг Май (Тайланд), следван от Ел Кувейт и Ханой.
Кметът на Киев Виталий Кличко заяви по-рано, че наличието на нездравословни субстанции в атмосферата, в това число серен диоксид, формалдехид и азотен диоксид, е повишено поради пожарите в столицата, както и в Киевска и Житомирска област. Властите приканиха жителите на Киев по опция да не напущат домовете си и да не отварят прозорците.
Малко по-късно заместник-директорът на центъра по хидрология и метеорология Анатолий Прокопенко съобщи, че положението на въздуха в Киевска, Житомирска, Черниговска, Виницка и Полтавска области се е подобрило, а смяната е настъпила благодарения на напъните на хората, които са се борили с горските пожари и на смяната в синоптичната конюнктура.
По информация на РИА Новости, украинските избавителни служби не престават да работят на мястото на пожара в територията на АЕЦ Чернобил. Съобщава се, че няма отрит огън в региона, само че тревата продължава да тлее.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР