Украинската служба за сигурност обяви за издирване бившия президент и

...
Украинската служба за сигурност обяви за издирване бившия президент и
Коментари Харесай

Украйна обяви Медведев, Захарова и още куп висши руски ръководители за издирване

Украинската работа за сигурност разгласи за търсене някогашния президент и министър председател на Русия Дмитрий Медведев, говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова и още куп висши съветски ръководители, съобщиТАСС.

 

Сред упрекнатите са членовете на Съвета по сигурността на РФ - шефовете на двете камари на Народното събрание Валентина Матвиенко и Вячеслав Володин, секретарят на Съвета Николай Патрушев, министърът на въртешните работи Владимир Колоколцев, външният министър Сергей Лавров, министърът на защитата Сергей Шойгу, шефът на Федералната работа за сигурност Александър Бортников, шефът на външното разузнаване Сергей Наришкин, специфичният представител на президента Сергей Иванов, началникът на Росгвардия Виктор Золотов и други

Според оповестената през днешния ден заповед те са упрекнати в посягане против границите и суверенитета на Украйна. Съгласно член 110, алинея 2 от украинския Наказателен кодекс те могат да получат присъди от пет до 10 години затвор.

 

От екипа на Медведев разясниха с подигравка новината.

" Киев може да търси Дмитрий Медведев единствено за съвещания. Ясно е - потрябвала им е консултация за трепанация на черепа ", съобщи помощникът му Олег Осипов.

 

" Няма потребност да ме търсят. Аз съм в Телеграм и с мене са 500 000 души ", коментира Захарова пред ТАСС.

Медведев, който в този момент е заместник-председател на Съвета за национална сигурност на Русия, през вчерашния ден на процедура разгласи, че Русия ще нанесе ответни удари поради детонацията на Кримския мост. Той назова детонацията терористична офанзива, на която Русия ще отговори с " заличаване на терористите ".

След днешните тежки ракетни офанзиви против Киев и други огромни украински градове той съобщи, че това е единствено началото. Украинската страна в настоящия си тип е непрекъсната опасност за Русия, по тази причина политическото управление на прилежащата страна би трябвало да бъде изцяло отстранено, акцентира Медведев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР