Украинската служба за сигурност на СБУ съобщи в понеделник, че

...
Украинската служба за сигурност на СБУ съобщи в понеделник, че
Коментари Харесай

Украйна обяви, че е арестуван руски агент, планирал атаки в Одеса

Украинската работа за сигурност на СБУ заяви в понеделник, че е задържала сътрудник на съветското военно разузнаване , който е възнамерявал офанзиви против най-голямото черноморско пристанище на страната, Одеса , оповестява " Ройтерс ".

" Основната му задача беше да разклати политическата обстановка в Одеска област посредством саботажи и терористични актове ", споделиха от СБУ. Агентът е бил арестуван, до момента в който се опитвал да вербува някого за осъществяване на офанзиви.

Служители на съветското външно министерство и министерство на защитата не дадоха отговор незабавно на искане за коментар на украинското изказване, което не навлиза в детайлности.

Киев, Вашингтон и западните столици показаха опасения по отношение на натрупването на съветски войски покрай Украйна и опцията за инвазия. Американски и съветски публични лица започнаха договаряния в Женева в понеделник за пробвайте се да деескалирате рецесията.
 Шърман: Съединени американски щати и Русия са съгласни, че нуклеарната война би трябвало да се избегне непременно Обновена
Шърман: Съединени американски щати и Русия са съгласни, че нуклеарната война би трябвало да се избегне непременно

Рябков: При несполучливи договаряния отговорът на Русия ще е от военно-технически темперамент

Москва отхвърли да е възнамерявала офанзива и упрекна Украйна и НАТО в разпалване на напрежението , като изиска воденият от Съединени американски щати алианс да подсигурява, че няма да даде участие на Киев.

Русия съобщи предишния месец , че някой е хвърлил коктейл Молотов в съветското консулство в украинския град Лвов и че публично е протестирала против нападението, което назова " терористичен акт ".

Отношенията на Украйна с Русия се сринаха през 2014 година, откакто съветската анексия на Крим и подкрепяните от Москва сили завзеха територия в Източна Украйна, която Киев желае да си върне.
 Украйна: Германия има морално обвързване да доставя оръжия на Украйна, с цел да спре Русия
Украйна: Германия има морално обвързване да доставя оръжия на Украйна, с цел да спре Русия

Защото " Германия носи същата историческа отговорност за Украйна, както и за Израел "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР