Украинската противовъздушна отбрана е унищожила 21 от общо 49 дрона,

...
Украинската противовъздушна отбрана е унищожила 21 от общо 49 дрона,
Коментари Харесай

Русия нанесе нови въздушни удари в Украйна

Украинската противовъздушна защита е унищожила 21 от общо 49 дрона, изстреляни тази нощ от Русия

Украйна още веднъж беше атакувана от съветски въздушни удари, настояват публични лица, представени в международните медии. Това става след два дни на въздушни набези от двете страни. Повечето офанзиви са били съсредоточени на юг и изток, само че се съобщаваше и за детонации в Киев.

Москва отвърна на украинските удари след офанзивата в град Белгород в събота, при които починаха минимум 24 души. Това се случва, откакто Русия нанесе въздушни удари над Украйна в петък.

Киев твърди, че тези офанзиви, при които починаха 41 души, са най-голямата ракетна бомбардировка от войната до момента.

В последния ден за годината военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че са унищожили 21 от 49 съветски дрона, изстреляни през нощта, като множеството офанзиви са били ориентирани към районите Харков, Херсон, Николаев и Запорожие.

Украинските системи за противовъздушна защита в региона към столицата Киев също бяха задействани късно в събота, с цел да отхвърлен офанзива на съветски дрон, заяви военното ръководство на района в Telegram.

Областният шеф на Харков оповести, че 28 души са били ранени, откакто шест ракети са блъснали града покрай границата с Русия през нощта.

Министерството на вътрешните работи на Украйна също заяви за вреди на 12 жилищни блока, 13 жилища, лечебни заведения, постройка на хотел, детска градина, търговски пространства, газопровод и коли.

„ Това не са военни уреди, а кафенета, жилищни здания и офиси “, разяснява кметът на Харков Игор Терехов в Telegram.

„ В навечерието на Нова година руснаците желаят да сплашат нашия град, само че ние не се опасяваме – ние сме несломими и непобедими “.

В южната област Херсон губернаторът също заяви за двама убити от съветски обстрел.

Повече от 100 души бяха ранени и при офанзивите против град Белгород, административната столица на района покрай границата.

През последните месеци Москва неведнъж е упреквала Украйна, че стои зад ударите с дронове. Киев рядко признава сходни офанзиви през границата, макар че е нанасял сходни удари и преди, разяснява Би Би Си.

На съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, поискано от Русия за разискване на ударите на Киев в събота, няколко страни подчертаха, че Русия заплаща цената за нахлуването в Украйна и започването на войната.

„ Ако Русия желае някого да упрекна за гибелта на руснаците в тази война, би трябвало да стартира с президента Путин “, сподели английският делегат в Организация на обединените нации Томас Фипс.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР