Украинската противовъздушна отбрана е свалила за първи път руска хиперзвукова

...
Украинската противовъздушна отбрана е свалила за първи път руска хиперзвукова
Коментари Харесай

Киев обяви, че е свалил руска хиперзвукова ракета Кинжал с американски Пейтриът

Украинската противовъздушна защита е свалила за първи път съветска хиперзвукова ракета по време на офанзива против столицата Киев тази седмица, оповестиха военновъздушните сили на Украйна, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10385
Това може да се преглежда като евентуален сериозен неуспех на акцията на Кремъл за въздушни удари от далечно разстояние.

Ракетите " Кинжал " са едно от шестте оръжия от " ново потомство ", показани от президента Владимир Путин през 2018 година, когато съветският президент се похвали, че тези ракети не може да бъдат свалени от нито една от задграничните системи за противовъздушна защита.

Командващият украинските военновъздушни сили военачалник Микола Олесчук заяви, че ракетата " Х-47 Кинжал " е била свалена в четвъртък вечерта над регион наоколо до Киев от американска система за противовъздушна защита " Пейтриът ".

" Поздравявам украинския народ с това историческо събитие. Да, ние свалихме " несравнимия " Кинжал ", съобщи той.

Украйна отхвърли достоверността на думите на Евгений Пригожин, че ще изтегли силите на " Вагнер " от Бахмут

Украинската войска отхвърли достоверността на думите на Евгений Пригожин, че идната седмица ще изтегли наемниците от ръководената от него частна военна компания " Вагнер " от обсадения град Бахмут.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР