Украинската прокуратура поиска днес от съд в Киев да постанови

...
Украинската прокуратура поиска днес от съд в Киев да постанови
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска задържане под стража за Порошенко или пускане под баснословна гаранция

Украинската прокуратура изиска през днешния ден от съд в Киев да постанови мярка задържане под стража на някогашния президент, милиардера Петро Порошенко. Той може обаче да бъде пуснат под гаранция от над 1 милиард гривни (30 милиона евро или 35,8 милиона долара), предадоха международните организации.

Порошенко през днешния ден се завърна в родината си, с цел да се яви в съда. Обвиненията против него са в държавна измяна.

Според прокуратурата някогашният президент, който е притежател на сладкарската империя "Рошен " и един от най-богатите предприемачи в Украйна, е забъркан в продажбата на огромни количества въглища, като извоюваните пари са били употребявани за финансово подкрепяне на подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна сред 2014 до 2015 година Ако бъде приет за отговорен, той може да получи до 15 години затвор.

Порошенко твърди, че е почтен и упреква приемника си на президентския пост - Володимир Зеленски, че се пробва да го дискредитира политически, с цел да отвлече вниманието на хората от многочислените проблеми като икономическата неустойчивост и високата смъртност от ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР