Украинската прокуратура е образувала наказателно дело срещу депутат, заподозрян, че

...
Украинската прокуратура е образувала наказателно дело срещу депутат, заподозрян, че
Коментари Харесай

Украйна разследва пътуване на депутат до Малдивите във време на война

Украинската прокуратура е образувала наказателно дело против народен представител, обвинен, че е бил на скъпа почивка на Малдивите в нарушаване на военновременната възбрана за частни пътувания в чужбина, оповестиха от основната прокуратура, съобщи " Ройтерс ".

Частните пътувания в чужбина на длъжностни лица, а на множеството украински мъже на възраст 18-60 години също е неразрешено да напущат страната по силата на военното състояние, което беше въведено, когато Русия стартира пълномащабната си инвазия през февруари 2022 година

Разследването откри, че депутатът е пътувал до Полша за три дни в командировка и по-късно е взел отпуск по болест, по време на който е бил на Малдивите със фамилията си, споделиха от основната прокуратура.

Депутатът е отседнал в хотел на частния остров Итаафуши на Малдивите в средата на юли, заяви Държавното бюро за следствие, което прави инспекцията взаимно със Службата за сигурност на Украйна.

Президентът Володимир Зеленски наподобява загатна за случая във, в която се разгласи срещу корупцията и длъжностните лица, които бягат от отговорностите си по време на войната.

" Всяко вътрешно изменничество, всеки " плаж " (почивка) или всяко персонално обогатяване вместо ползите на Украйна провокира най-малкото яд. Ярост. Запомнете това ", сподели той.

Нито Зеленски, нито прокурорите назоваха името на депутата.

Все още няма повдигнати обвинявания по делото, в границите на което се проверява вероятността за подправяне на публични документи за продължителността, задачата и дестинацията на командировката. Такава имитация се санкционира с до три години затвор.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР